четвер, 25 серпня 2016 14:32

Сорочку Івана Франка покажуть у Національному музеї літератури України

Сорочку Івана Франка покажуть у Національному музеї літератури України

25 серпня о 16:00 у Національному музеї літератури України в Києві відкриють виставку "Іван Франко: ідея державності". Подія відбудеться в рамках проекту "Франко Фест".

Особливим експонатом експозиції є сорочка Івана Франка, передана на виставку Львівським літературно-меморіальним музеєм Івана Франка.

Літературно-мистецька виставка з нагоди 160-річчя від дня народження Івана Франка акцентує увагу на націєтворчій складовій доробку письменника.

Представлять рідкісні видання, автографи, світлини, документи з фондів Національного музею літератури України, Інституту літератури ім. Шевченка НАН України, Центрального державного історичного архіву України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму читали вірші Франка

Серед представлених речей - прижиттєві видання Франкових творів, світлини, рукописи та документи, зокрема автограф вірша "Розвивайся ти, високий дубе", який він готував до видання у збірці "З вершин і низин".

Покажуть лист письменника до Михайла Драгоманова, його анотацію до "Історії України-Руси" Михайла Грушевського, матеріали про його діяльність у Науковому товаристві ім. Шевченка. Експозицію доповнять ілюстрації Лопати, Базилевича, Безніска.

Виставка діятиме до кінця вересня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Сорочку Івана Франка покажуть у Національному музеї літератури України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі