пʼятниця, 03 квітня 2015 09:10

Солдати музики зіграли "Музику гідності" для тих, хто любить Україну
5

Фото: facebook.com/bugeje.ozaman

Понад 10 українських музичних гуртів, більш як 3 тисячі слухачів, близько 200 волонтерів – все це благодійний концерт "Музика гідності", який відбувся 2 квітня. На сцені в столичному клубі StereoPlaza, який безкоштовно надав приміщення для події, виступили виконавці різних жанрів – починаючи від тендітних вокалісток колективів Один в каное, Телері, Крихітки й дзвінкоголосої Тоні Матвієнко і закінчуючи розривними Нумер 482, Сергієм Кузіним та Ярмаком. Але їх всіх об'єднує одне – небайдужість до України. Недарма одним з гасел концерту стало: "Солдати музики - кожен воює на своєму місці".

"Ми гарантуємо, що сьогодні тут не буде артистів, які стоять осторонь подій, які відбуваються навколо", - зазначили ведучі концерту Андрій Баштовий та Богдан Кутєпов. І це дійсно так – більшість артистів неодноразово відвідували поранених бійців у шпиталях, давали концерти у військових частинах і на передовій. І де б вони не виступали помічали, що окрім патріотичної музики бійцям хочеться слухати пісні про любов, про звичне життя.

Під час прес-конференції перед початком концерту Сергій Кузін поділився враженнями від виступу в АТО: "Чоловіки, які залишилися без сімей, тільки про це і хочуть чути: про любов, дітей, дівчат. Я думаю, вони будуть радіти пісням про любов і разом з нами хотіти, щоб весь цей маразм закінчився".

Підтримує таку думку і Арсен Мірзоян, який присвятив пісню 95-й бригаді. "Я кажу хлопцям, що написав пісню про 95 бригаду. А вони мені – та ну його, заспівай краще "Вінні Пуха", - жартував співак зі сцени, виконуючи обидві ці композиції.

І судячи з реакції публіки, серед якої цього вечора були присутні представники всіх силових підрозділів України, поранені воїни, що перебувають на реабілітації, та просто небайдужі до долі країни та якісної музики патріоти, любов – це те, що зараз потрібно всім.

У перервах між виступами музикантів на екрані позаду сцени з'являлися віршовані рядки українських поетів, а також демонструвалися відеоролики творчого об'єднання BABYLON'13. Головним героєм одного з них став боєць з позивним "Брат", який загинув через кілька днів після зйомок. Після цього відео багатотисячний концертний зал завмер в цілковитій тиші, вшановуючи хвилиною мовчання всіх військових та цивільних, які загинули на Донбасі.

Всі виручені від концерту кошти підуть на лікування поранених бійців, які потребують протезування та складних операцій. Крім того диски з "Музикою гідності" будуть передані бійцям в "гарячі точки" Донбасу та військові частини України.

" Ці диски будуть відправляти адресно у військові частини та підрозділи. А якщо у хлопців немає на чому їх прослуховувати, будемо з партнерами вирішувати і це питання", - зазначив волонтер, музикант та організатор благодійного фестивалю Денис Блощинський.

Зараз ви читаєте новину «Солдати музики зіграли "Музику гідності" для тих, хто любить Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі