середа, 10 квітня 2013 17:59

Слабошпицький презентував свою книгу-відповідь Табачнику
11

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

Відомий український діяч та письменник Михайло Слабошпицький представив свою нову книгу "З голосу нашої Кліо", яка є відповіддю міністрові освіти і науки Дмитру Табачнику.

Презентація видання відбулася 9 квітня у київській книгарні "Є".

"Кліо (одна з дев'яти муз, покровителька історії – Gazeta.ua) – це близька подруга Слабошпицького, з якою у них дуже ніжні стосунки. Він уміє в історичному матеріалі відшуковувати інтриги, колоритні постаті, яскраві сюжети. Відноситься до тих людей, які, дізнавшись щось нове, відразу хочуть це оповісти", – сказав на презентації літературознавець, письменник Володимир Панченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо українцям не дають згори меседж "Читайте!", то самі вони цього не робитимуть" – письменник

За основу цієї книги взято цікавий, але малознаний і сенсаційний матеріал з української історії, зокрема про "Велесову книгу", доньок Ярослава Мудрого, які стали дружинами європейських володарів, Пересопницьке Євангеліє та про "Слово Данила Заточника".

"Я хотів написати підручник для свого сина, – говорить автор. – Бо кожен, хто знає свою минувшину і тверезо на неї дивиться, бачить усе. У залежності, звісно, від очей і що хочеш побачити".

Привітати письменника із виходом нового видання прийшли його колеги і друзі. Серед них відомі критики, політики, письменники та артисти. Зокрема, українська актриса та телеведуча Наталія Сумська.

"Для мене ім'я Слабошпицького – це вже колосальний бренд, – розповідає Gazeta.ua акторка. – Адже ви бачите, скільки тут зібралося умів найщедрішої природи і найталановитішого розуму вшанувати його літературний вибух. Я не так давно долучилася до його творчості. Є книжки, які він мені подарував, але більше люблю його слухати наживо. На жаль, така можливість не часто випадає".

Музичним подарунком для шанувальників творчості письменника став виступ кобзаря і лірника Тараса Компаніченка, який виконав свої найвідоміші композиції.

"У мене суб'єктивне ставлення до цієї книги, бо вона була адресована конкретній людині – моєму синові. А також це була відповідь Дмитру Табачнику. Я надзвичайно йому вдячний. Бо так спопуляризувати конкурс української мови імені Петра Яцика не зміг би ніхто", – наголосив Слабошпицький.

Зараз ви читаєте новину «Слабошпицький презентував свою книгу-відповідь Табачнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі