пʼятниця, 29 березня 2013 14:40

"Уявіть собі, щоб Янукович чи Азаров прочитав яку-небудь книжку" - письменник

"Уявіть собі, щоб Янукович чи Азаров прочитав яку-небудь книжку" - письменник
Слабошпицький: "Вийде дурна якась наша "квазі-зірка", дурощі городить, а молодь хапає". Фото: Анатолій БАБАК

Відомий український діяч, письменник, головний редактор видавництва "Ярославів Вал" Михайло Слабошпицький вважає, що на освітній і культурний рівень українців негативно впливають представники чинної влади.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

"Цю інформаційну "жуйку", яку подають Янукович і Азаров, суспільство бере у якійсь розрідженій інтелектуальній атмосфері. Вона є чомусь нормальною для всіх. Вийде дурна якась наша "квазі-зірка", дурощі городить. А молодь хапає. Ось, наприклад, чую: "Виступає Лада Лузіна – літературна зірка". Я знаю всіх письменників, і такої взагалі немає серед них. Тому таке чути просто образливо", - зазначив письменник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо українцям не дають згори меседж "Читайте!", то самі вони цього не робитимуть" – письменник

Він також навів приклад зразкового, на його думку, державного діяча сучасного високорозвиненого суспільства.

"Був президент Франції Міттеран (головував найдовше в історії Франції з 1981 по 1995 р. – Gazeta.ua), який в інтерв'ю говорив про кожен роман, що отримав Гонкурівську премію (французька літературна премія, існує з 1903 року, присуджують авторам прозових творів, написаних французькою мовою – ред.). Тобто він їх усі читав", - підкреслює Слабошпицький.

"Ну, уявіть собі, що Янукович каже, що він прочитав якусь книжку чи Азаров. Ніхто з цього істеблішменту жодного разу не сказав: "Я прочитав якусь книжку", взагалі хоч "якусь", - наголосив літератор.

Зараз ви читаєте новину «"Уявіть собі, щоб Янукович чи Азаров прочитав яку-небудь книжку" - письменник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі