середа, 28 вересня 2016 16:50

Скульптуру українки встановили в Італії

Скульптуру тернополянки Лілі Мочули нещодавно встановили в італійському місті Кунео, поблизу кордону з Францією. Твір заввишки 2 м, завдовжки - 3 м, завширшки - 70 см.

Про це повідомляє 20 хвилин.

Скульптура із назвою "Точка зору" інтерактивна. Це - блок каменю з отворами, що символізують вікна у будинку. Вони відкриті, закриті, напівзакриті шторами. Крізь ці віконечка видно шматочки міського пейзажу. Люди, які дивляться крізь ці віконечка, бачать різні шматочки загальної картинки, тобто мають свою точку зору. Але ніхто із них не отримає повного зображення, якщо не візьмуть до уваги і те, що видно з інших віконечок.

 

"Людям сподобалася концепція та матеріал з якого зроблена скульптура. За два дні до відкриття композиція стояла накритою білою тканиною. Я ходила час від часу дивитися чи все добре. Довелося постійно поправляти тканину, бо діти розкривали її і вже хотіли гратися та лазити там", - каже скульпторка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевернуте дерево поставили на могилі Богдана Ступки

Лілія Мочула четвертий рік навчається у римській академії мистецтв. Торік вона взяла участь у конкурсі скульптур молодих художників від фундації Пеано та посіла перше місце. Змагання відбулося у містечку Кунео неподалік Турина. Там вона представила макет скульптури. Отримала грошову премію - 5000 євро та можливість реалізувати проект у натуральну величину.

Нагадаємо, невідомі підірвали пам'ятний знак на честь так званих ополченців. Він має назву "Вони стояли за Батьківщину", розміщений в центрі Луганська.

Зараз ви читаєте новину «Скульптуру українки встановили в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі