Ексклюзиви
субота, 26 травня 2012 23:54

Сергій Лозниця отримав приз FIPRESCI в Каннах

Сергій Лозниця отримав приз FIPRESCI в Каннах
Кадр з фільму

Фільм Сергія Лозниці "В тумані", який брав участь в основному конкурсі Каннського фестивалю, отримав приз міжнародної федерації кінокритики FIPRESCI, повідомляється в суботу на фестивальному сайті.

"В тумані" - екранізація однойменної повісті Василя Бикова. Дія фільму відбувається в окупованій німцями Білорусії в 1942 році. Головного героя, шляхового обхідника Сущеню (Володимир Свірський), помилково звинувачують у співпраці з окупантами, і до нього на хутір приїжджають два партизана (Влад Абашин та Сергій Колесов), щоб вчинити розправу.

Сергій Лозниця народився в 1964 році в Білорусії, навчався в Києві, там же працював науковим співробітником в Інституті кібернетики і перекладачем з японської.

У 1991 році вступив до московського ВДІКу на відділення режисури ігрового кіно (майстерня Нани Джорджадзе), однак до 2010 року знімав виключно документальні картини: на його рахунку три повнометражних і шість короткометражних фільмів, які отримували призи на фестивалях в Кракові, Лейпцигу, Карлових Варах. Серед найвідоміших - "Портрет" (2002), "Блокада" (2005), "Артіль" (2006).

Зараз ви читаєте новину «Сергій Лозниця отримав приз FIPRESCI в Каннах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі