четвер, 17 травня 2012 19:15

Михайло Іллєнко вчитиме молодь знімати соціальне кіно

У рамках Всеукраїнського конкурсу молодіжної креативної соціальної відеореклами "МолоДія" режисер та засновник кінофестивалю "Відкрита ніч" Михайло Іллєнко проведе майстер-клас "Як зняти своє кіно". Майстер кіно ділитиметься з молоддю досвідом, як зняти конкурентоспроможний малий жанр (короткометражки, реклама).

Ініціатор конкурсу короткометражок "МолоДія" — Творча група "Автор Невідомий" — гурт із чотирьох молодих людей, які два роки тому почали знімати любительське і рекламне кіно, не афішуючи свого авторства. Цього разу учасники гурту Ігор Мельник, Євген Славянов, Олексій Зайцев і Наталя Котолюб називають свої імена і закликають молодь долучатися до конкурсу: пропонувати ідеї та сценарії.

"Головна мета наших соціальних роликів — закцентувати не на проблемах, які є в суспільстві, а на пасивності молодих людей. Але молодь може вирішити купу проблем, якщо вона збереться, організує якусь команду і піде по інстанціях, - розповідає представник гурту "Автор Невідомий" Ігор Мельник — активіст громадської організації "Українська народна молодь", викладач бойового гопака. - Наприклад, є у нас ролик: хлопець з дівчиною гуляють містом. Хоп! - а їхній парк обнесли, там буде будівництво. "Ну й хай!" - махнули рукою й пішли далі. Заходять в інший сквер — і його обнесли. Теж пішли далі. Приходять в кав'ярню, де люблять сидіти, а її віддали під офісний центр. Повертаються додому, а їхня хата опечатана. Хочемо показати, що якщо нічого не робити, загроза може набути великих маштабів. Окрема проблема: є шар молоді, яка громадськи ніби свідома, і навіть знає, як вирішувати проблеми, але нічого не робить. Постійно сидить у Фейсбуці, веде ЖЖ, де всіх критикує: люди розказують, як потрібно країною керувати, як знімати фільми, як співати пісні. А самі нічого не роблять".

Наразі учасники групи "Автор Невідомий" змонтували в рамках проекту кілька соціальних роликів.

"До Михайла Іллєнка ми звернулися з проханням допомогти нам привернути увагу до цієї проблеми, - пояснює режисер четвірки Євген Славянов. - Він охоче погодився дати поради і поділитися досвідом. Головне, щоб молодь знала, що це має свої перспективи. Конкурс "МолоДія" має три етапи. Перший — власне майстер-клас. Другий — зніматимемо свої ролики три місяці. Третій етап — презентація відео, конкурсна програма, голосування. Оскільки це соціальна реклама, плануємо просувати ці роботи на телебаченні, в інтернеті, показувати в метро. Заявки вже починають надходити.

Майстер-клас Михайла Іллєнка відбудеться 23 травня 2012 року в кінотеатрі "Київ", зала "Сінематека", за адресою вул. В.Васильківська, 19, о 18:00. Після майстер-класу - показ фільму "ТойХтоПройшовКрізьВогонь". Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Іллєнко вчитиме молодь знімати соціальне кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі