пʼятниця, 04 вересня 2015 22:44

Сенцов - це шістдесятник сучасності, в'язень сумління - Порошенко

Сенцов - це шістдесятник сучасності, в'язень сумління - Порошенко
Фото: espreso.tv

У кінотеатрі "Україна", де 50 років тому і відбулась прем'єра стрічки "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова, показали її відреставровану версію.

Про це повідомляє прес-служба адміністрації президента.

Президент Петро Порошенко разом з дружиною відвідав урочистий вечір з нагоди 50-річчя прем'єри художнього фільму "Тіні забутих предків".

Глава держави назвав цей день важливою віхою у боротьбі України за незалежність.

"Славні шістдесятники стали справжніми героями України. Пам'ятаймо героїв минулого – без них не було б героїв сьогодення. Пишаймося Україною, її творцями і героями!" - сказав Порошенко.

Президент порівняв Олега Сенцова з шістдесятниками і подякував усім, хто в Україні та за її межами проявляє солідарність з українським режисером, якого засудили до 20 років колонії у справі про підготовку терактів у Криму.

"Олег Сенцов - це шістдесятник сучасності, в'язень сумління. Як і вони, навіть у в'язниці не зрадив своїм поглядам, своєму серцю і своїй Україні", - додав Порошенко.

 

Зараз ви читаєте новину «Сенцов - це шістдесятник сучасності, в'язень сумління - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі