Ексклюзиви
понеділок, 19 листопада 2012 10:26

"Щоб отримати "Оскар", треба гроші, яких поки що немає" - режисер "ТойХтоПройшовКрізьВогонь"

"Щоб отримати "Оскар", треба гроші, яких поки що немає" - режисер "ТойХтоПройшовКрізьВогонь"
Михайло Іллєнко вже отримав візу в США, аби за потреби туди полетіти. Фото: Анатолій БАБАК

Михайло Іллєнко, відомий український кінорежисер, автор фільму "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" в ексклюзивному кометарі Gazeta.ua розповів про здобутки свого фільму на міжнародних конкурсах, кінофестивалях, і що треба робити для того, аби здобути "Оскара".

"Фільм "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" був уже на кількох міжнародних фестивалях. На одному з них, який називається "Золотий Вітязь", у Росії фільм здобув головний приз у конкурсі ігрового кіно. А на "Кіношок" я повіз – це міжнародний російський фестиваль, то там здобув приз Гільдії російських кінокритиків, що теж дуже почесно. А зараз от на "Оскар" подали. Там як буде вже – не знаю, подивимось", - сказав режисер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" став кращим повнометражним ігровим фільмом на Омському кінофестивалі

За його словами, щоб отримати "Оскара" треба постійно бути в США, зустрічатися з журналістами, влаштовувати прес-конференції тощо. Словом, треба показувати фільм там, де тільки можливо.

"Його вже показали в кількох містах США, зокрема в Гарварді. Причому мені зателефонували просто серед ночі з привітаннями, що перегляд був дуже класний. Також показували в Нью-Йорку на одному невеликому фестивалі. Там фільм отримав приз глядацьких симпатій", - зазначив Іллєнко.

Він також додав, що вже отримав візу в США, аби можна було за потреби туди полетіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "1 шанс із 1000, що "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" отримає "Оскар" - кінокритик

"Звичайно, для "Оскара" треба повезти туди кілька акторів і представити їх там. Тобто все це гроші, яких на це поки що немає. Єдине, що я отримав, то це візу, щоб можна було туди полетіти, якщо будуть гроші. Це практика будь-якого фільму, який хоче одержати "Оскара". Там уже працюють ті, в кого є гроші, показують свої фільми. Все ж таки там 70 фільмів представлені на конкурс у цій номінації", - констатував український кінорежисер.

Нагадаємо, фільм режисера Михайла Іллєнка "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" потрапив до лонг-листа номінантів на цьогорічну премію "Оскар".

Зараз ви читаєте новину «"Щоб отримати "Оскар", треба гроші, яких поки що немає" - режисер "ТойХтоПройшовКрізьВогонь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі