неділя, 18 листопада 2012 12:52

Іллєнко зніматиме фільм за твором Шевченка на Черкащині

Іллєнко зніматиме фільм за твором Шевченка на Черкащині
Новий фільм Іллєнка вже пройшов певні процедури, зокрема державний конкурс. Фото: Анатолій БАБАК

Відомий український кінорежисер, автор фільму "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" Михайло Іллєнко зніматиме свою нову картину на основі твору Тараса Шевченка в Корсунь-Шевченківському, що на Черкащині.

Про це видатний режисер розповів в ексклюзивному коментарі Gazeta.ua в Києві.

"Планую екранізувати драматичний твір Тараса Шевченка, - говорить він. - У нас твори Шевченка не екранізували 50 років. Був один виняток у 1987 році, але тоді наші фільми вже не бачили через нашестя американського кіно. За час незалежності України жодної екранізації. Про Шевченка були деякі біографічні роботи, а от на твори поета – мораторій, бойкот. Це просто борг кіно й культури нашої перед Кобзарем".

За словами Іллєнка, за основу фільму ляже невеликий вірш, який називається "У тієї Катерини хата на помості".

"Це невеличкий твір, буквально на одну сторінку. Але там такий, я б сказав, пас до нас у сучасність, що, екранізуючи цей маленький сюжет, значна частина історії відбуватиметься сьогодні. Це дуже сучасний фільм буде, не просто занурення в ті часи і т. д. Хоча екранізуватимемо дослівно, я не модернізуватиму Шевченка. Лише скористаюся цим ось пасом, аби зробити фільм сучасним, енергійним, у такому ж жанрі, як "ТойХтоПройшовКрізьВогонь", - зазначив митець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" про те, як стати президентом – Іллєнко

Він розповів, що це буде повнометражна картина.

"Вона вже пройшла певні процедури, зокрема державний конкурс і це означає, що половина грошей бюджетних уже є. А щодо другої половини ми зараз ведемо переговори. Вони ускладнюються, звичайно, ситуацією такою кризовою. Люди, в яких є гроші, кажуть, давайте трохи пізніше, бо не до того зараз – війна... (події навколо парламентських виборів в Україні – Gazeta.ua). Але, думаю, вони праві", - підкреслив режисер.

Іллєнко зніматиме цей фільм в Україні, а саме в Корсунь-Шевченківському на Черкащині. Він поділився, що його батьки з Черкас, а родичі дружини Світлани також із Черкаської області – зі Звенигородщини.

Нагадаємо, фільм режисера Михайла Іллєнка "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" потрапив до лонг-листа номінантів на цьогорічну премію "Оскар".

Зараз ви читаєте новину «Іллєнко зніматиме фільм за твором Шевченка на Черкащині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі