субота, 17 листопада 2012 01:24

Фільм "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" про те, як стати президентом – Іллєнко

Фільм "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" про те, як стати президентом – Іллєнко
Михайлу Іллєнку дуже хотілося, щоб Україна побачила свого національного героя. Фото: Анатолій БАБАК

Відомий український кінорежисер Михайло Іллєнко в ексклюзивному коментарі Gazeta.ua розповів, що фільм "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" приніс йому те, що він від нього й очікував.

"Ми його так і програмували. Як я вже неодноразово казав, знімався він за формулою: "Ми – для нас – про себе". І це дуже відгукнулося, знайшло такий відгук. Фільм прорвався на екран, що є рідкістю для українського кіно. Причому дуже переконливо прорвався. У нього дуже серйозні прокатні результати", – зазначив режисер.

Йому дуже хотілося, щоб Україна побачила свого національного героя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "1 шанс із 1000, що "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" отримає "Оскар" - кінокритик

"Бо дуже часто в нас концентрують увагу в фільмах на депресивну особистість, якусь зруйновану, розгублену, дезорієнтовану... Це щеплення, це нас так привчили, а нам треба шукати своїх героїв. І оцей герой був, власне, локомотивом, який проломився до глядача", – підкреслив Іллєнко.

"А взагалі цей фільм, і це я кажу абсолютно без перебільшення, бо саме так його й планував... Фільм про те, як стати президентом. Президент, лідер, як хочете називайте, вождь індіанського племені чи голова індіанського колгоспу. Можна його називати як завгодно, але як стати лідером без копійки грошей, а ще й приреченому на загибель. Уявіть собі, приречений на загибель, без жодної копійки став лідером. Як він ним став? У фільмі там така відповідь...", – додав митець.

Нагадаємо, фільм режисера Михайла Іллєнка "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" потрапив до лонг-листа номінантів на цьогорічну премію "Оскар".

Зараз ви читаєте новину «Фільм "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" про те, як стати президентом – Іллєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі