четвер, 22 вересня 2016 14:33

Розпочався Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів

Розпочався Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів

22 вересня в Україні розпочинається Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів. Участь у виборі найкращої короткометражки року може взяти кожен глядач. Щоб стати членом журі, достатньо заповнити бюлетень для голосування після сеансу в кінотеатрі.

Щорічний кіноогляд цієї осені відбувається вдев'ятнадцяте. Він об'єднує 100 тисяч поціновувачів короткого метра на показах у 250 містах на шістьох континентах. Українці уже вдесяте приєднуються до глядачів по всьому світу й беруть участь у виборі фільму-переможця, а також найкращої акторської роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпочали зйомки "вестерна" про громадянську війну в Україні

До шорт-листа 2016-го увійшли ігрові й анімаційні стрічки "Бравіст" (Росія), "Горила" (Франція), "Еллу підвищили?" (США), "Зломлені" (Німеччина), "Карусель" (Великобританія), "Остання подорож загадкового Пола В.Р." (Франція), "Понаднормові" (Австралія), "Тримайся" (Нідерланди), "Тунель" (Норвегія), "Я – олівець" (Австралія). Прем'єри більшості фільмів-фіналістів відбулися на престижних світових кінофестивалях.

Фільм "Ведмежа історія", який посів ІІІ місце за результатами глядацького голосування на Манхеттенському кінофестивалі-2015, пізніше отримав премію "Оскар" за найкращий короткометражний фільм.

Фестиваль триває з 22 вересня по 2 жовтня у Києві, Вінниці, Дніпрі, Житомирі, Запоріжжі, Кривому Розі, Луцьку, Львові, Маріуполі, Одесі, Сумах, Харкові та інших містах. Фільми демонструють мовою оригіналу в українській озвучці.

Нагадаємо, новий фільм російських пропагандистів розсмішив навіть бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Розпочався Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі