Ексклюзиви
вівторок, 28 лютого 2017 17:08

Результати нацвідбору Євробачення неоднозначні - Сергій Притула

Результати нацвідбору Євробачення неоднозначні - Сергій Притула

Ведучий національного відбору на міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2017" Сергій Притула розповів Gazeta.ua чому не вестиме Євробачення, чому гримав на учасників у прямому ефірі та чи образився на Джамалу за "Сашу".

Хто був вашим фаворитом на національному відборі?

Ті, за кого я голосував, на жаль, у фінал не потрапили. Тому не обов'язково називати цю групу з Тернополя. (гурт "СКАЙ" - Ред.)

Як ви оцінюєте цьогорічний вибір представника від України?

Результати нацвідбору доволі неоднозначні. Та, хто взяв максимальний бал у суддів, і той, хто взяв максимальний бал у глядачів, у результаті не перемогли. Цікаво, що виграла та группа, яка взяла і у суддів, і у глядачів друге місце. Це показало, що не обов'язково бути фаворитом в одних або других, щоб представляти країну.

Чи планували ви вести Євробачення-2017 у травні?

Я не вестиму Євробачення. На це маю свої причини. Але думаю, що оргкомітет знайшов гідних людей, які зможуть представити Україну в ефірі. Мені в цій державі вже нікому й нічого доводити не треба. Моя мама задоволена моєю роботою, це найважливіше. Думка бельгійської домогосподарки мене не так сильно цікавить.

Чи треба переможцям щось змінити у номері, адже цього року очікується велика конкуренція?

Гурт О.Torvald і так стрибнув вище голови. Якщо порівняти те, що вони показували у півфіналі, з фінальним виступом - очевидне покращення. Потрібно лише дотончити якісь моменти. У фіналі, перед активним і важким вступом у другій частині пісні, Женя Галич видав із себе звук, схожий на протяжне "ша". Його не було на півфіналі. Дрібничка, яка стала прелюдією до серйозного вступу. Ось з таких крупинок складається велика мозаїка гарного й серйозного виступу. Я не знаю, до кого далі звертатимуться хлопці. Можливо, номер матиме інакший вигляд. Те, що вже побачив український глядач, мало глобальний вигляд й висвітлювало ту ідею, яку вони несуть своєю піснею.

Як ви готувались до ефірів Національного відбору? Чи задоволені своєю роботою?

Підготовка до кожного ефіру починалась з того, що продюсери з каналу надсилали мені кістяк сценарію, де прописана послідовність блоків, номерів та реклами. Ці листи супроводжуються короткими ремарками, які стосуються учасників. Потім я слухав їхні пісні, шукав цікаві моменти з біографії чи кар'єрного росту виконавців. Потім це все зводиться в єдине ціле. Залишаються лише деякі білі плями, які заповнюю в процесі ефіру. Бо ніколи заздалегідь невідомо, що відповість на запитання учасник. Ніколи невідомо, яка дискусія розпочнеться після коментарів суддів. Дуже велика імпровізаційна складова. Для ведучих це дуже крутий момент. Саме тоді ти можеш себе якось проявити. Я вже п'ять років не вів прямі ефіри. Вони завершились після ранкової програми "Підйом". На нацвідбір йшов з невеликим хвилюванням. Там інша атмосфера й немає права на помилку. Своєю роботою в кадрі не зовсім задоволений. Хвилювання після трьох півфіналів таки змогло мене наздогнати у фіналі відбору. Я бачу огріхи в своїй роботі. Але загалом вдячний, що мене запросили. Це був неймовірний досвід й нова грань у моїй кар'єрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тато кращий, ніж Монатік" - О.Torvald пообіцяли безкоштовний концерт

Ви кажете, що маєте огріхи в роботі. Якби зараз було можливо, що саме ви виправили б?

Нічого б не міняв. Навіть там, де здавалось, що перегинав палицю. Бо я робив це свідомо й знав навіщо. Коли підсвідомо здогадувався, що учасник не пройде, давав йому більше уваги й ефірного часу на національному телебаченні. Щоб на нього подивились, пошкодували, коли я на них гримав. У нас країна така - люблять шкодувати. А коли шкодують - це монетизується. Потім тих, кого пошкодували, розтягують по гастролях. Ми таке проходили не раз. Це фішка нашого шоу-бізнесу.

В ефірі ви говорили про багато маловідомих деталей з життя учасників і суддів, зокрема про відзнаку Меладзе. Звідки брали інформацію?

Я працюю телеведучим й знаходжусь в інформаційному середовищі. Тому я був у курсі, що Констянтин Меладзе - найкрасивіший чоловік цієї країни 2009 року за версією читачів глянцевого журналу. Я думаю, що для нього це теж була певна вершина. Мені було не шкода ще раз про це нагадати. Коли я 2010 року зустрівся з Костянтином на одному проекті, то спитав: як то бути найкрасивішим мужиком України. Він тоді відповів: "Да, тут я вляпался".

На півфіналі Джамала назвала вас Сашком. Ви пробачили чи встигли помститися?

Я не знаю, який вигляд це все мало в телевізійній картинці, але напруження за лаштунками і на сцені було високе. Всі хвилювались. Ми працювали, обирали людину, яка муситиме представляти державу на міжнародному конкурсі. Половина відповідальності за цей вибір лежить на суддях. Абсолютно нормально, що Джамала в таких умовах помилилась. Хвилювалась. До того ж, ще пам'ятає минулий рік. Тоді Саша з Дімою вели Нацвідбір. Можливо, вона недавно бачила Сашу Педана. Він трохи підріс і вона могла нас сплутати. А з іншого боку, як тільки Джамала трішечки оступилась, вона одразу підставилась. Мені залишалось тільки відповісти, а відповідь лежала на поверхні. Глядача це розсмішило. Ми зарядили всіх на позитивну атмосферу. Мені лишається тільки вклонитись, що вона так філігранно підставилась.

В інтернеті поширилась думка, що єдиний гідний представник від України на Євробаченні - це ви. Поїдете з піснею наступного року?

На наступне Євробачення я не збираюсь. Мені дуже приємно, що у соцмережах пішов мем "Притулу на Євробачення". Але вважаю, що кожен має займатись тим, що виходить у нього найкраще. В цій країні багато гідних людей, які вміють співати. А я хотів би залишитись глядачем.

Стали відомі імена ведучих, які вестимуть українське Євробачення. Цього року їх буде троє.

Зараз ви читаєте новину «Результати нацвідбору Євробачення неоднозначні - Сергій Притула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі