пʼятниця, 24 травня 2013 12:04

"Регіонал", який хоче стати мером Ялти, назвав місцевих бомжів і ромів "звірушками"

"Регіонал", який хоче стати мером Ялти, назвав місцевих бомжів і ромів "звірушками"
Сергій Ілаш. Фото: dt.ua

Секретар Ялтинської міської ради Сергій Ілаш прирівняв представниць ромів, що займаються ворожінням на набережній і центральних вулицях Ялти, до "звірушок". Таку думку він висловив сьогодні на оперативно-господарській нараді в Ялтинській міськраді після доповіді представника ялтинської міліції про результати боротьби міліціонерів з численними ворожками, повідомляє "Аргументи тижня - Крим".

За словами представника МВС у боротьбі з ворожками виникають труднощі.

"Природно, ми їх ганяємо, забираємо таблички. Але у багатьох немає паспортів, багато хто проживає в Алушті та на Західній Україні. Складені нами протоколи розглядаються за місцем проживання, що неефективно", - розповів представник МВС.

"Передайте своєму керівництву, що потрібно оперативно на ці речі реагувати. Давайте ставитися з громадянським обов'язком до того, що відбувається на набережній. Якщо у циганок немає паспортів - затримуйте їх до з'ясування або вивозьте з міста. Повірте, ми плакати по них не будемо. За фотографами з тваринами теж слідкуйте - потрібно не дати можливості цим зверушкам тут командувати. Під звірушками я маю на увазі всіх підряд - циган, бомжів і шиншил ", - висловився Ілаш.

Як відомо, Ілаш є кандидатом у мери Ялти від Партії регіонів. Вибори міського голови пройдуть 2 червня. Представник ромського міжнародного фонду "Чіріклі" у Криму Роберт Кальдарас обурився заявою кандидата в мери Ялти Сергія Ілаша.

"Для ромського народу це висловлювання - дуже велика образа", - сказав він. Роберт Кальдарас повідомив, що на висловлювання Сергія Ілаш, який зараз виконує обов'язки міського голови, послідує офіційна реакція міжнародного фонду "Чіріклі".

"Ромський народ - такі ж громадяни України і мають такі ж права, як і всі інші. Якщо хтось порушує їх права, повинен відповідати за законом, - упевнений представник ромського народу. - Якщо кандидат у мери висловлюється подібним чином про ромському населенню, постраждалому від голокосту, яке може за нього голосувати чи не голосувати, це величезний мінус йому."

"Тут нічого додати, будемо тільки сподівається, що це окрема думка окремої людини, яка, перебуваючи на державній службі, дозволила собі таке висловлювання. Це викликає велику стурбованість, оскільки" звіряча "натура, як видно, сидить в багатьох чиновниках і депутатах", - сказав ромський журналіст, який працює на державному телеканалі і висвітлює проблеми циган, Мирослав Горват.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал", який хоче стати мером Ялти, назвав місцевих бомжів і ромів "звірушками"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути