вівторок, 29 березня 2016 12:56

Путівник "Французькою весною" в столиці: вуличні перформанси та театр

Путівник "Французькою весною" в столиці: вуличні перформанси та театр
Фото: parter.ua

Фестиваль "Французька весна" завжди славився своїми приголомшливими вуличними шоу, а також ніколи не забував про театральтеі постановки. Цього року захід не зраджує цим традиціям.

2 квітня о 20:30 на Європейській площі відбудеться грандіозне відкриття вестивалю. Організатори представлять світлове шоу "Анукі у пошуках весни".

"Цей спектакль розрахований на всю родину і в першу чергу має на меті розважити глядачів. Це буде уявна подорож двох маленьких ескімосів Анукі, які разом зі всіма глядачами вирушать на пошуки весни. Під час своєї казкової подорожі ці персонажі зустрінуть справжніх мандрівниць. Ці мандрівниці вже встигли зачарувати Україну своїми театральними та вокальними талантами. Цей гурт називається а і вони залюбки погодилися взяти участь у цьому спільному проекті та заспівати їхню пісню під час цього дійства ", - розповів Матьє Арден, Виконавчий директор Французького Інституту в Україні, аташе з питань культури.

17 квітня о 19:00 на сцені Київського академічного Молодого театру покажуть виставу-пантоміму "БлаБлаБла".

"Це буде велике турне, яке пройде в Києві, Дніпропетровську, Харкові, Запоріжжі, Одесі. Ми обрали цю виставу невипадково, тому що ми знаємо, що український глядач полюбляє цей формат. Він дуже нетиповий, тому що у ньому бере участь лише одна клоунеса, яка вдягнена дуже незвично і навіть розмовляє незвичним чином — промовляє лише"блаблабла". І ця штучна вигадана мова не одразу стає зрозумілою глядачеві, але з розвитком сюжету глядач починає бути часткою цієї вистави. Це дуже весела історія для дітей віком від 5 до 89 років", - розповів Арден.

19, 20 та 21 квітня - п'єса "За зачиненими дверима" Жан-Поля Сартра. Початок вистави о 19:00, місце проведення — театр "Колесо" на Андріївськоум узвозі,8.

26 квітня о 19:00 в Київському академічному Молодому театрі покажуть виставу, що перемогла на Фестивалі франкомовних аматорських театрів та трупи "Ceptectum" КНУ ім. Тараса Шевченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путівник "Французькою весною" в столиці: кіно та музика

Зараз ви читаєте новину «Путівник "Французькою весною" в столиці: вуличні перформанси та театр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі