середа, 22 жовтня 2014 14:05

Помер перший фотограф Елвіса Преслі

Помер перший фотограф Елвіса Преслі
Фото: АР

У неділю, 19 жовтня, в Нью-Йорку помер перший фотограф Елвіса Преслі Альфред Вертхаймер. Про це повідомляє Vanity Fair. Інформацію про смерть 84-річного фотографа поширив власник вашингтонської галереї Govinda Gallery, який виставляв і публікував роботи Вертхаймера.

"Фотографії Альфреда - про Америці 1950-х. Невеликі кафе, потяги, магазини. Елвіс розглядає вітрини, ще не усвідомлюючи, що може купити що завгодно. Це найважливіші документи житті співака", - говорить галерист Кріс Мюррей, який повідомив про смерть Вертхаймера.

"Жодного фотографа Елвіс не підпускав до себе так близько. Для всіх, хто знав його, особливо для Елвіса Преслі, він був особливою людиною і дорогим другом", - сказала вдова музиканта Прісцилла Преслі, дізнавшись про смерть Вертхаймера.

У 1956 році Вертхаймер отримав замовлення від нью-йоркської звукозаписної компанії RCA Victor Records на рекламну зйомку молодого співака з Мемфіса. Фотографу тоді було 26 років, співаку - 21. Вертхаймер супроводжував Преслі з Нью-Йорка в Мемфіс і за сім днів зробив 3,8 тисячі знімків.

У жовтні відкриється перша російська виставка цих робіт в московській фотогалереї імені братів Люм'єр.

Зараз ви читаєте новину «Помер перший фотограф Елвіса Преслі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі