четвер, 19 грудня 2013 16:09

Полтавські художники виставили картини на аукціон, щоб допомогти ВІЛ-позитивним дітям
15

Фото: Фото: Таміла Михеєва

У Полтавському художньому музеї відкрилася передаукціонна виставка творів полтавських художників "Крок назустріч". Благодійний проект підтримали близько 20-ти митців. Кожен із них надав по кілька робіт. З-поміж них пейзажі, натюрморти, графіка тощо.

"Подібну виставку-аукціон у Полтаві проводимо вперше. Вирішили у такий творчий спосіб привернути увагу українців до проблеми лікування ВІЛ-позитивних людей, - говорить 54-річний Олексій Петренко, співорганізатор передаукціонної виставки. - Дуже приємно, що полтавські художники активно відгукнулися на нашу пропозицію. Загалом вони пожертували більше 30 робіт. На кожну з них ми визначили стартову ціну. Найдорожча коштує 3200 гривень. Це велике полотно полтавського художника Анатолія Лавренка. Виручені від продажу картин кошти підуть на лікування ВІЛ-позитивних дітей у нашому місці".

У день відкриття виставки картину Марини Рожнятовської "Квітне бузок" за 3000 гривень придбало одне з приватних підприємств Полтави.

Діятиме виставка до 22 грудня. Потім переїде до Києва, де, власне, й відбудеться всеукраїнський благодійний аукціон.

Зараз ви читаєте новину «Полтавські художники виставили картини на аукціон, щоб допомогти ВІЛ-позитивним дітям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі