середа, 01 квітня 2015 11:46

"Плем'я" нагородили російською премією "Ніка"

"Плем'я" нагородили російською премією "Ніка"

Фільм Мирослава Слабошпицького "Плем'я" отримав російську кінопремію "Ніка" в номінації "Кращий фільм країн СНД і Балтії". Нагороду отримав російський актор, що зіграв у фільмі - Олександр Сидельников, передає "ТАСС".

Сам Слабошпицький на церемонію не приїхав, а у відеозверненні висловив сподівання, що наступного року цю нагороду отримає Олег Сенцов.

Минулого року премію "Ніка" в цій номінації отримав український фільм "Хайтарма" Ахтема Сейтаблаєва - про депортацію кримських татар з Криму в 1944 році

Окрім того, російська актриса Лія Ахеджакова отримала кінопремію "Честь і гідність". Цей приз вручали дружина першого президента Росії Наїна Єльцина і актриса Інна Чурікова.

Лідерами за кількістю номінацій на "Ніку" є фільми "Левіафан" Звягінцева і "Важко бути Богом" Германа-старшого.

Нагадаємо, напередодні українська стрічка мовою глухонімих отримала нагороду на МКФ Jameson у Дубліні.

Загалом "Плем'я" є призером понад тридцяти міжнародних кінофестивалів і лауреатом премії Європейської кіноакадемії у номінації "Відкриття року". Серед нагород є і три призи Тижня кінокритики у Каннах а також "європейський "Оскар" - European Film Awards.

Зараз ви читаєте новину «"Плем'я" нагородили російською премією "Ніка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі