середа, 06 лютого 2013 14:53

Письменник-сатирик Євген Дудар вперше вийшов на сцену в сім років

Про це він розповів кореспонденту Gazeta.ua під час інтерв'ю.

"Перший раз вийшов на сцену у сім років. Тоді розказував вірш про нову Конституцію. Там наприкінці такі слова: "... більшовицьке тверде слово: хто не робить, той не їсть". Коли вчив цього вірша, батько постійно повторював "Хто не робить, той їсть". Коли вийшов на сцену, мене заклинило. Три рази пробував закінчити вірші, але ніяк не міг пригадати, як правильно казати - так як в книжці написано чи як батько казав", - розповів він.

"Махнув рукою, плюнув вбік і пішов зі сцени. От тоді реготу було", - додав Євген Дудар.

Письменник народився в селі Озерна Зборівського району на Тернопільщині. Закінчив факультет журналістики Львівського університету. Видав 25 збірок сатири та гумору, більше 10 тис разів виступав на сцені.

"Зразу після школи вирішив вступати до Київського театрального інституту. До столиці поїхали разом з трьома товаришами. Домовилися: якщо один не поступає, то всі відмовляємося. Перед своїм останнім екзаменом дізнався, що товариші іспити провалили. Наївся морозива, щоб голос поганий був і не міг співати. На екзамені читав вірш Рильського "Вогонь, залізо і свинець". Там є такий рядок "О, по-належному ми зустрічаєм орди гостей, не кликаних у край наш на ралець! Ми вержемо вогонь, залізо і свинець на лапи їх брудні, в оскаженілі морди". Коли читав цей шматок, показував рукою на комісію. Вони мене одразу ж вигнали. Потім казали: "І чого ти показував на комісію? Якби не це, то вже був би студентом", - поділився він.

"Але я був щасливий, що успішно провалив іспит", - додав Євген Михайлович.

Зараз ви читаєте новину «Письменник-сатирик Євген Дудар вперше вийшов на сцену в сім років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі