субота, 25 червня 2011 16:59

Письменник Василь Шкляр їде в Америку збирати гроші на фільм

Письменник Василь Шкляр їде в Америку збирати гроші на фільм

Письменник Василь Шкляр вирушає у тур Америкою, Австралією та Канадою. Проводитиме творчі зустрічі з українською діаспорою та збиратиме гроші на екранізацію роману "Чорний ворон".

"На рахунку вже маю пів мільйона гривень. Крім того, вже є багато потенційних коштів. Ще не зареєстрували юридично свій фонд і тому люди не мають куди переводити гроші. За місяць фонд вже буде. Перший серйозний внесок буде з Дніпропетровська. Безпосередня робота над фільмом почнеться наступного року", - зазначив Шкляр.

Також письменник зазначив, що радіє з того, скільки цьогоріч українців відвідало Холодний Яр.

"Українська нація виснажена, змінена на генетичному рівні. Як бджолина сім'я виробляє матку, так і наша нація має зробити собі лідера. Багато причин того, що відбувається в країні - у нас самих. Приємно, що дедалі більше людей тягнуться до Холодного Яру. Колись там були одиниці, а цього року приїхали вже тисячі. Кажуть, їх чорний ворон туди покликав", - додав письменник.

Голова національної експертної комісії з питань захисту моралі Василь Костицький зазначив, що саме Шкляр є моральним лідером України.

"Коли мова заходить про Василя Шкляра, згадую вислів: багато вибраних, але мало покликаних. Він покликаний нашого народу, наш моральний лідер. Українцям потрібно само усвідомити свою значущість. Завжди дратує запитання, яке дуже часто задають собі українці, коли щось роблять: "А десь у світі є таке"? Холодноярівці не затруднювали себе запитаннями, чи хто ще в світі бореться за волю України. Вони просто робили це, не оглядаючись на Європу. Вважаю, що пошук України власного місця у світі має початися з того, що українці мають знайти самих себе", - зауважив Костицький.

Зараз ви читаєте новину «Письменник Василь Шкляр їде в Америку збирати гроші на фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі