пʼятниця, 17 серпня 2012 10:50

Останній фільм за участю Вітні Г'юстон виходить на екрани

Останній фільм за участю Вітні Г'юстон виходить на екрани
Фото: nnm.ru

Музична драма Sparkle режисера Саліма Акіла за участю Вітні Г'юстон як виконавиці однієї з головних ролей в п'ятницю виходить на великий екран в США.

Зйомки картини були завершені за три місяці до раптової смерті співачки і актриси, якій у серпні виповнилося б 49 років. Тіло Г'юстон було виявлено в ніч на 12 лютого 2012 року в номері готелю Beverly Hilton в Лос-Анджелесі. Однією з причин її смерті називають атеросклеротичну хвороба серця та зловживання кокаїном й антидепресантами.

Робота Акіла - ремейк фільму, який вийшов на екран у 1976 році і підкорив серце юної Г'юстон. Стрічка присвячена історії трьох сестер, які виросли без батька в Гарлемі, пізніше стали знаменитими, але не витримали тягаря слави. Як і її улюблена героїня Спаркл, Уїтні виросла в бідній родині в афроамериканських кварталах міста Ньюарк, пройшовши всі ті ж щаблі на шляху до визнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кожен потребує когось, чия любов буде вимогливою", - Вітні Г'ЮСТОН

Режисер переносить дію з Гарлема 50-х в Чикаго 60-х років, де талановита молода співачка стає жертвою наркодилера. Уїтні Г'юстон зіграла матір, що виростила без чоловіка трьох дочок, які створюють популярну музичну групу. Критики назвали роль "лебединою піснею" Х'юстон - сюжет багато в чому перегукується з особистою історією зірки.

До саундтреку цієї музичної драми Вітні записала лише одну пісню - версію відомої американської пісні в стилі госпел Celebrate. У фільмі прозвучить дует Вітні з молодою зіркою американської естради Джордін Спаркс, яка виконує головну роль. Це дебютна роль співачки і композитора, яка прославилася в національному музичному шоу American Idol. Її перший сингл Tatoo вийшов у світ в серпні 2007 року.

Бюджет фільму за американськими мірками був досить скромним, він склав 17 мільйонів доларів.

Г'юстон була володаркою більш ніж 400 музичних премій та нагород, у тому числі шести "Греммі", двох "Еммі", 21 разів вона удостоювалася премії American Music Awards.

Зараз ви читаєте новину «Останній фільм за участю Вітні Г'юстон виходить на екрани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі