четвер, 24 січня 2013 11:34

Німецький художник 20 років збирав пилок для інсталяції в музеї

Німецький художник 20 років збирав пилок для інсталяції в музеї
Фото: moma.org

У Музеї сучасного мистецтва (МоМа) в Нью-Йорку показують інсталяцію німецького концептуаліста Вольфганга Лайби (Wolfgang Laib). Художник зробив її з пилку лісового горіха (Pollen from Hazelnut). Це наймасштабніша робота художника, зроблена з пилку. Розміри інсталяції приблизно 6 на 6 метрів.

Створення інсталяції являє собою ритуал, що вимагає великих фізичних зусиль і праці. Над нею крім Лайби працювали куратори Ліліан Тоун (Lilian Tone) і Енн Тьомкін (Ann Temkin), а також головний зберігач живопису і скульптури музею Генрі Кравіс (Henry Kravis).

Вольфганг Лайба працює лише з природніми матеріалами - такими як молоко, мармур, рис, бджолиний віск. Пилок він збирав навколо свого будинку і студії, в невеликому селі на півдні Німеччини, починаючи з середини 1990-х років.

"Пилок символізує початок життя рослини. Це так само просто як красиво і складно водночасно. І звичайно - це має дуже багато символів", - каже Вольфганг Лайб. По закінченні виставки художник збере пилок, очистить і буде зберігати її в закритих банках до наступної виставки. На сайті МоМа також виставили відео процесу створення інсталяції:

/media/video/478803/1_478803.flv

Зараз ви читаєте новину «Німецький художник 20 років збирав пилок для інсталяції в музеї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі