понеділок, 09 квітня 2012 16:13

"Наступ на культуру з боку держави йде трьома лініями" – Бригинець

"Наступ на культуру з боку держави йде трьома лініями" – Бригинець
На думку Бригинця, художники заважають владі розбудовувати центр міста й передавати його олігархам. Фото: Анатолій Бабак

Сьогодні всі заклади культури, незалежно від того чи це спілка, театр чи якийсь інший заклад – потерпають від політики держави.

Про це заявив на прес-конференції голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

"Наступ на художників та інших діячів культури йде трьома лініями, – говорить він. – Перша – це фінансовий тиск. Зокрема орендна плата за приміщення й рахунки за комунальні послуги. Ми знаємо, що діє норма, при якій майстерні, менші 50 кв. м. повинні мати символічну плату за оренду. Насправді цього не відбувається".

Другим важелем тиску посадовець називає психологічний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андріївський узвіз продовжують перекопувати вздовж і впоперек

"Художників хочуть ввести в такий стан, при якому вони відчуватимуть, що завтра можуть залишитися без свого приміщення для роботи. І таким чином йти на поступки там, де влада цього хоче. А такі поступки є. Ми знаємо, що з багатьох майстерень художників виселяють. І якщо раніше вони впиралися й воювали, то сьогодні вагаються. З одного боку їм потрібна майстерня, а з іншого вони розуміють, що оплатити її вже не можуть", – наголосив Бригинець.

Він також додав, що третьою частиною тиску на культурних діячів є підкуп.

"Я вам повинен прямо сказати, що зараз готується ціла система, пов'язана з підкупом художників. Їх будуть відселяти з тих майстерень, які вони займають у хороших місцях. Натомість пропонуватимуть інші майстерні. Причому на якихось пільгових умовах у тих місцях, де ці приміщення вже не заважатимуть розбудовувати центр міста й передавати його певним олігархам", – зазначив голова комісії Київради.

Зараз ви читаєте новину «"Наступ на культуру з боку держави йде трьома лініями" – Бригинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі