вівторок, 28 січня 2014 14:15

Найвищу нагороду за внесок у кінематограф отримає одна з найвидатніших акторок сучасності

Найвищу нагороду за внесок у кінематограф отримає одна з найвидатніших акторок сучасності
Хелен Міррен. Фото: Reuters

Британська актриса Хелен Міррен отримає найвищу нагороду BAFTA - Британської академії кіно і телевізійних мистецтв - за внесок у кінематограф. Премію вручать 16 лютого в Лондоні.

"Це найбільша професійна нагорода, яку я можу собі уявити. Безумовно, я ніколи про неї навіть не мріяла", - заявила Міррен, зізнавшись, що приєднатися до списку легендарних імен значить для неї "щось неймовірне".

Голова BAFTA Джон Вілліс зазначив, що "Міррен отримує найвищу нагороду як одна з найвидатніших актрис свого покоління". На рахунку у британської актриси російського походження (справжнє прізвище Міррен - Миронова) вже є чотири нагороди BAFTA, одна премія "Оскар", три "Золотих глобуси", а також чотири "Еммі".

У минулому році премію за внесок у кінематограф отримав режисер Алан Паркер, відомий за фільмами "Опівнічний експрес", "Евіта" , "Пінк Флойд - Стіна". У різні роки цю нагороду отримували актори Чарлі Чаплін, Шон Коннері, Елізабет Тейлор, Ентоні Хопкінс, Лоуренс Олів'є, Джуді Денч, Ванесса Редгрейв, режисери Альфред Хічкок, Стівен Спілберг, Стенлі Кубрик і Мартін Скорсезе.

Церемонія вручення кінематографічних нагород БАФТА вже восьмий рік поспіль пройде в лондонському Королівському оперному театрі ("Ковент-Гарден"). Вести захід буде британський актор Стівен Фрай. Британська академія кіно і телевізійних мистецтв була утворена 16 квітня 1947 року під назвою "Британська академія кіно". Перша премія БАФТА була вручена в 1948 році.

Зараз ви читаєте новину «Найвищу нагороду за внесок у кінематограф отримає одна з найвидатніших акторок сучасності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі