середа, 21 серпня 2013 10:13

На виставці в Токіо дітям дозволили перевертати і підмальовувати знамениті картини
10

Фото: Фото: torafu.com

У Музеї сучасного мистецтва в Токіо відкрилася інтерактивна виставка, що нагадує будинок з привидами. Виставка називається "Привиди, панталони і зірки" ("Ghosts, Underpants and Stars") - на думку організаторів, саме ці три слова символізують дітей.

Творчий колектив Torafu Architects, творці виставки, порахували "парадоксальним" вчити дітей стандартним правилам поведінки в музеях. Тому вони створили проект, де все з точністю до навпаки: дітям дозволено бігати, кричати, чіпати експонати руками і навіть підійматися на них. Багато експонатів виставки мають "чорний хід" або куліси, за які цікаві відвідувачі легко можуть зазирнути. Також діти можуть видозмінювати виставлені твори мистецтва: наприклад, через спеціальні отвори можна зробити Моні Лізі вирячені очі або самому стати зображенням на картині.

Інтерактивна виставка дозволяє дітям малювати фломастером вуса, міряти химерний одяг і багато іншого. "Ми хотіли зробити будинок з привидами максимально інтерактивним, - каже дизайнер Коічі Сузун з Torafu Architects. - Діти можуть забігати в кімнати, розташовані за експонатами, і кричати, в той час як у звичайних музеях їм навіть не дозволяють доторкнутися до рам картин".

Зараз ви читаєте новину «На виставці в Токіо дітям дозволили перевертати і підмальовувати знамениті картини ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі