четвер, 18 серпня 2016 13:47

На виставці до річниці Незалежності показали 400 художніх творів
7

Олександр Антонюк "Останній трамвай"
Фото: Катерина Лук'яшко
Олексій Какало "На Покрову повінчаємось"
Олексій Коваль "Доля"
Ніна Вербук "Травневе весілля"
Олександр Брітцев "Вісник життя"

Виставка до 25-ї річниці незалежності України представила понад 400 творів художнього мистецтва в київському Центральному будинку художника.

Це - творчі здобутків сучасних українських художників з усіх областей України. Одеса, Харків і Київ - найактивніше взяли участь у виставці.

"Є зарозумілі митці, які вважають, що таке мистецтво не актуальне і вторинне. Зазвичай питають, чи є Криволап чи Цаголов. Я відповідаю, що якість виставки не визначають тільки імена. У нас були виставки відомих художників, але у них інша мета. Ми хотіли зробити своєрідний зріз сучасного українського мистецтва. Це - головна мета", - каже директор Дирекції виставок НСХУ Ігор Волощук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 найдорожчих картин сучасних українських художників

До експозиції увійшли твори живопису, графіки, скульптури та декоративно-ужиткового мистецтва. Не було жодних обмежень у сенсі художньої стилістики, образно-пластичних уподобань авторів.

Твори розміщені у 4-х виставкових залах, розділені за технікою виконання. Скульптури розташовані у всіх залах, бо їх найменше. Багато пейзажів та натюрмортів. Окрема зала з декоративно-ужитковими творами. Це - батик, килимарство, лялькарство.

Виставку не прив'язували до теми незалежності. Обмежень не було ні за розмірами, ні за темами, ні за формами. Єдина вимога - твір має бути мистецький та професійний. Роботи відбирали з 2 тис. охочих. Усі виставлені картини написані за останні 5 років. Виставка триватиме до 28 серпня 2016 року.

Нагадаємо, українська художниця Дар'я Кольцова взяла участь в основній програмі V Moscow Biennale of Young Art. Кольцова створила інсталяцію "Теорія захисту". Присвятила її війні на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «На виставці до річниці Незалежності показали 400 художніх творів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі