понеділок, 23 липня 2012 23:02

На Summer Sound Шнур вийшов на сцену в трусах
38

Фото: Фото: Катерина Горностай

На березі Чорного моря протягом 16-21 липня проходив рок тиждень фестивалю Summer Sound у селі Грибівка Одеської області.

Розпал фестивалю розпочався із четверга 19 липня. На вечірній сцені виступали відомі рок-гурти з України, Білорусі, Росії та Великої Британії. Також публіку розігрівали молоді команди, які попередньо пройшли відбір на фестиваль.

Протягом березня-квітня музиканти подавали заявки на участь у конкурсі. Переможці виступали на одній сцені із гуртом "Green Gray" у Донецьку, Харкові, Запоріжжі, Львові, Чернівцях, Одесі та Києві. Після потрапили на  Rock Forum. Гурти відбирало експертне журі на чолі з президентом фестивалю Summer Sound, бас-гітаристом  Green Gray Дизелем.

Кращій музичній команді "We Are" протягом фестивалю знімали кліп. У майбутнє відео може потрапити будь-хто з гостей фестивалю, що тупцював під сценою на концертах. Режисер ролику - Віктор Придувалов, відомий співпрацею з Океан Ельзи та Бумбокс.

На своєму майстер-класі 19 липня режисер зазначив: "У кліпі найважливіше не  зображення, а драйв, стиль і енергія. Завдання відео - швидка реакція публіка. Це не кіно, яке варто знімати лише на плівку. Бо вона передає відчуття навіть  вітру". Віктор Придувалов розповів, що вирішив знімати відео для гуртів після перегляду кліпу на пісню Stinga "Englishman in New York".

Свої майстер-класи давали також екс-продюсер гурту "Океан Ельзи" Віталій Клімов, генеральний директор каналу М1 Валентин Коваль, продюсер фестивалю Summer Sound Сергій Корзаченко. Вони розповідали про внутрішню кухню українського шоу-бізнесу та особливості шляху гуртів до нього.

Концерти рок-гуртів на вечірній сцені розпочиналися о 20 годині і тривали до пізньої ночі. Після до ранку відбувалися DJ Setи. Один із них провів лідер гурту С.К.А.Й. Олег Собчук. Удень територія фестивалю пустувала. Час від часу за обідом чи відпочинком на пляжі можна було зустріти самих музикантів.

19 липня виступали українські гурти O.TORVALD, вокаліст Євген Галич якого був також ведучим фестивалю, "Табула Раса", "Воплі Відоплясова". Перед сценою на концерті стояло близько трьохсот людей.

Лідер ВВ Олег Скрипка, вийшовши на сцену, вигукнув: "Чого вас так мало і де ваші тільняжки?". Перед концертом музикант розповів Gazeta.ua, що наступного дня їде у Монте-Карло. "ВВ запросили виступити в Монако на відкритті ексклюзивного човна, який збудували спеціально для України", - додав Скрипка.

20 липня виступили українці Танок на майдані Конго, два білоруські гурти "The Toobes", "Ляпис Трубецкой" та британський виконавець Miles Kane. Останній був хедлайнером рок тижня. Музикант виступив зі своєю сольною програмою. Також він екс-вокаліст "The Rascals", учасник "The Last Shadow Puppets".

Під час виступу "Ляпис Трубецкой" серед публіки зустрічалися біло-червоні прапори, символи Білоруської Народної Республіки 1918 року, який 1995-ого влада замінила на нинішній. Час від часу частина гостей вигукувала "Жыве Беларусь". Кілька десятків громадян сусідньої країни приїхали до Грибівки спеціально на виступ "ляпісів".

Білоруський студент Олег Захаревич розповів, що вже рік гурт не грає на Батьківщині. "Влада заборонила їм виступати через опозиційну позицію та революційні тексти "ляпісів". Кажуть, чиновники склали цілий список із музичних гуртів, які не бажані на сценах Білорусі."

21 липня грали С.К.А.Й., SunSay, Gouache, Green Gray та російський гурт "Ленинград". Гурт SunSay виконав всього 5 пісень. Хоча на біс команду публіка кликала кілька хвилин.

Ленинград виступали останні протягом години. На сцені грали 15 музикантів, із них 5-ро лише у духовій секції. Кілька учасників гурту були вбрані у футболки з героями мультфільмів. Вокаліст Сергій Шнуров до футболки з написом "Ленинград" одягнув спідню білизну в горошок.

Квитки фестивалю на перші три дні коштували по 50 гривень або 130 за три дні. 19 липня на територію Summer Sound можна було потрапити за 150 гривень, із 20-21 липня - за 200. Або 400 гривень за три дні.

В останній день фестивалю, коли виступали "Ленинград", було продано більше 3 тисяч квитків, розповіли організатори. Раніше щодень відвідувачів було близько тисячі.

Квиток на рок-тиждень разом із проживанням у кемпінгу коштував 965 гривень. На території фестивалю розмістили білі намети з розкладними ліжками у середині. Кемпінг розрахований на 560 місць. Всього протягом фестивалю у ньому проживало близько 200 гостей.

Зараз ви читаєте новину «На Summer Sound Шнур вийшов на сцену в трусах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі