пʼятниця, 17 травня 2013 17:03

На львівському дитячому фестивалі вчать із пластикових пляшок робити квіти
6

Фото: Фото: Ольга Швед

17-19 травня у Львові на Дитячому фестивалі на третьому поверсі Палаці мистецтв, що на вул. Коперніка, 17 триває виставка ПЕТ-арту "Шанування пластикових пляшок". Автор – сучасна чеська художниця Вероніка Ріхтерова. Організатор – Генеральне консульство Чеської Республіки у Львові.

ПЕТ-арт – це використання побутового сміття для створення мистецьких об'єктів. В основі воно має потужну концепцію – це екологічна свідомість.

Чеська мисткиня Вероніка Ріхтерова збирає порожні пластикові пляшки і робить з них масштабні інсталяції, скульптури квітів і дивовижних звірів. Її кращі роботи експонуються у музеях Праги. Діти принесли із собою кольорові пластикові пляшки. Вероніка Ріхтерова вчила їх на майстер-класі як обпалювати, вирізати узори із пляшок, робити квіти, комах, казкових героїв.

"Ця виставка уже експонувалася в Україні два роки тому, але до Львова її ми привезли у вигляді банерів. Є 12 банерів, які показують все життя пластиковї пляшки – як вона виробляється, як переробляється, як вона залишається майже назавжди у природі. Ця виставка не тільки для розваги, але і для освіти. Виставка буде цікава не лише для дітей, а й для батьків", – каже консул Генерального консульства Чеської Республіки у Львові Мартіна Павлітова-Мухова.

Організатори виставки наголошують, що дуже важливо пластик переробляти на спеціальних заводах а не викидати у смітник. Пластикові пляшки дуже довго розкладаються та шкодять довколишньому середовищу.

Зараз ви читаєте новину «На львівському дитячому фестивалі вчать із пластикових пляшок робити квіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі