середа, 11 червня 2014 17:45

На "Jazz Коктебелі" фортеця замінить гори

На "Jazz Коктебелі" фортеця замінить гори
Білгород-дністровський, фортеця

Музичний фестиваль "Jazz Коктебель" цього року відбудеться в селищі Затока та в Аккерманській фортеці в Білгороді-Дністровському на Одещину. Пройде з 11 по 14 вересня. Фестиваль змінив місце проведення у зв'язку із анексією Криму - 12 років поспіль фестиваль проходив у селищі Коктебель на сході Кримського півострова. Удень музиканти виступатимуть на пляжі селища Затока, розташованого за 47 км від Одеси. Він тягнеться уздовж Чорного моря на понад 5 км. Уночі там триватиме кінопрограма.

"Команда півтора місяця дивилася різні локації, - розповів у коментарі Gazeta.ua піар-директор фестивалю Єгор Кир'янов. У першу чергу шукали особливу атмосферу: море, без якого фестиваль не може існувати. По-друге, потрібно було чимось замінити гори. Ми їх замінили фортецею. Для нас дуже важливі логістика та інфраструктура. Тут із цим набагато простіше, ніж у Коктебелі: відстань від аеропорту Одеси менше, туди все літає з багатьох точок світу. Найперше, це зручно для відвідувачів. Але такНадаємо цьому велике значення через хедлайнерів - це світові знаменитості з досить серйозними вимогами. Ми розглядали варіанти майданчиків, де від аеропорту потрібно ще 4 години їхати - не всі таке витримають".

Вечірні виступи відбудуться у внутрішньому дворі Аккерманської фортеці, розташованої за 12 км від Затоки. "Україна. Море. Фортеця" - гасло цьогорічного фестивалю.

"Виступи накладатися не будуть, між денною та вечірньою програмою - годинні перерви, щоб добратися, - запевняє Єгор Кир'янов. - Плануємо, що основне фестивальне життя відбуватиметься в Затоці. А на вечір всі будуть їздити у фортецю на вечірні та нічні концерти. Транспортне сполучення там є, ми будемо домовлятися, щоб маршруток було більше і вони курсували у зручний час. Але ледачі зможуть жити і в Білгороді-Дністровському".

Варіант залишитися в Криму відкинули через те, що фестивальна аудиторія - українці, які не поїдуть зараз на анексований півострів, на думку організаторів.

"Ми український фестиваль, наша публіка здебільшого - це українці і для нас принципово важливо, щоб ми пройшли під українським прапором, - наголошує піар-директор фестивалю. - Ми не кажемо, що не повернемося в Коктебель - можливо, повернемося, місце це унікальне, 12 років там фестиваль жив і розвивався. Але не цього року. Цього року ми поміняємо трохи формат і поміняємо локацію".

Три колективи з Британії та США, які виступлять на фестивалі вперше, підтвердили свою присутність, повідомили організатори. Які саме це гурти - поки що не оголошують, як і решту учасників фестивалю. Обіцяють це зробити в неділю 15 червня на відкритті фестивального сезону - "Коктебель Jazz Day на Арт-пікніку Слави Фролової" на ВДНГ в Києві. Відсьогодні й доти діє спеціальна ціна на абонемент - 499 грн.

Зараз ви читаєте новину «На "Jazz Коктебелі" фортеця замінить гори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі