субота, 23 квітня 2016 14:44

На грецькому кінофестивалі покажуть пропагандистський фільм про Крим

На грецькому кінофестивалі покажуть пропагандистський фільм про Крим

У Греції 24 квітня в рамках фестивалю російського кіно планують показати пропагандистський фільм "Крым. Путь на родину" попри заяву українського посольства, що показ скасовано, повідомляє "Українська правда".

Раніше посол України у Греції Володимир Шкуров звернувся до організатора фестивалю – президента грецько-євразійського союзу Ксенофонта Ламбракіса - із проханням зняти фільм із показу.

"На нашу думку, демонстрація цього фільму суперечить офіційній позиції ООН, ЄС і політичного керівництва Грецької Республіки щодо невизнання незаконно анексованого Російською Федерацією українського Криму. Вона не піде на користь заявленій меті фестивалю – знайомству грецької аудиторії з російським кіно і просування ідеї російської культури в Греції в цілому. Навпаки, це стане предметом поглиблення протистояння і створить зайву напруженість у суспільстві", - йдеться у листі.
Також посол надіслав ноту протесту до МЗС Грецької Республіки і посольства Росії у Греції.
Шкуров заявляв, що отримав відповідь від Ксенофонта Ламбракіса. Той запевнив, що "Крым. Путь на родину" у програмі фестивалю замінили іншою картиною.
У зв'язку з цим українське посольство у Греції 20 квітня повідомило про скасування демонстрації пропагандистського фільму про Крим.
Однак цього ж дня Ксенофонт Ламбракіс в російських ЗМІ спростував власне рішення про скасування показу фільму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Парижі покажуть кіно про "укропів" Донбасу

"Програма фестивалю змінюватись не буде. Фільм покажуть у військовому музеї в Афінах та інших містах Греції", – сказав він.
Раніше показ пропагандистського фільму "Крым. Путь на родину" заборонили Молдова та Франція. У французькому місті Бордо 11 грудня планувався показ цього фільму, знятого телеканалом "Росія-1", однак мерія міста не дала на це згоду.
Фільм розповідає про анексію Криму росіянами і намагається виправдати події, які спричинила за собою війну на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «На грецькому кінофестивалі покажуть пропагандистський фільм про Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі