пʼятниця, 05 вересня 2014 14:22

На Форумі видавців представлять грузинські книжки про війну та втечу з СРСР
2

Українські переклади книг грузинських письменників представить у Львові надзвичайний та повноважний посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба, передає Cultprostir.

Українці матимуть змогу познайомитись з перекладами книг грузинських письменників Дато Турашвілі "Покоління джинс. Втекти з СРСР" та Аки Морчиладзе "Прогулянка на війну".

Твір "Покоління джинс" Дато Турашвілі засновано на реальних подіях спроби втечи грузинської молоді з Радянського Союзу у листопаді 1983 року за допомогою викрадення літака. Книга стала бестселером №1 у Грузії, грузинські та європейські театри зробили постановки по книзі, а у Голівуді йде активна фаза підготовки до екранізації роману.

"Прогулянка на війну" Аки Морчиладзе – пригода на вістрі долі, Грузія та її буремний шлях до незалежності, досвід війни та пошуків внутрішнього миру. Це роман про людину, яка потрапляє у смертельну небезпеку, але отримує найбільшу винагороду – спокій та власне "Я".

Сам письменник Дато Турашвілі завітає на "Форум Видавців" 12 та презентує свою книгу.

Зараз ви читаєте новину «На Форумі видавців представлять грузинські книжки про війну та втечу з СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі