четвер, 23 червня 2016 15:44

На фестивалі Де кіно українці віддають перевагу відеоформатам для Інтернету

 

Найпопулярнішими темами серед учасників фестивалю Де кіно є гумор, війна та містика. Так, комедійні сюжети зняли майже 21% із загальної кількості учасників, що вже подали свої роботи на фестиваль. Містика лягла в основу 10% робіт, навколо військова тематика зібрала 13% робіт.

Українців і надалі цікавлять драматичні сюжети – таких наразі 6% конкурсних робіт. Крім того, 5% учасників присвятили свої відеоісторії котам. Зауважимо, що серйозні теми також присутні серед робіт учасників: проблеми суспільства, філософія, історична тематика, сім'я та стосунки з дітьми. Цікаво, що досі дуже популярна тема кохання розкривається тільки у 4% робіт, на рівні з криміналом.

Найпопулярнішою номінацією є вебізод – формат для Інтернету - 45% учасників подали роботи саме сюди. Трейлер до власного серіалу на другому місці з 27%. Взяти участь у фестивалі в номінації "фільм на мобільний телефон" вирішили 21% учасників, і 7% - "ремейк на відомий фільм".

Мову своїх фільм учасники найчастіше обирають українську – 38%, на другому місці російська – 28%, на третьому - німе кіно – таким методом зняли свої роботи 15%, англійською – 13%, і декількома мовами всього 6%.

За період прийому робіт, сайт фестивалю відвідали користувачі з десяти країн: України, Росії, США, Німеччини, Італії, Нідерландів, Польщі, Судану, Туреччини та Чехії. Найактивнішими регіонами України наразі є Київ, Львів, Дніпро, Харків і Чернівці.

Нагадаємо, прийом робіт на Де кіно триває до 17 липня. Фестиваль пройде у Києві 23-24 вересня. Фестиваль фокусується на коротких формах та бере орієнтацію на світові кіно- та технологічні тренди. Грошова винагорода для володаря Гран-прі фестивалю становить 50 тис. грн. Окрім того, буде визначено переможців у кожній номінації, які також отримають цінні призи.

Деталі на сайті dekino.com.ua

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі Де кіно українці віддають перевагу відеоформатам для Інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі