пʼятниця, 06 грудня 2013 17:00

"Мої ікони зцілюють людей" - художник Нікас Сафронов показує у Києві 120 картин
28

Фото: Фото: Ольга Каменєва

У столичному музеї історії Києва третій день працює виставка московського художника Нікаса Сафронова під назвою "Вибране". На ній показують 120 полотен - натюрморти, портрети, пейзажі та сюжетні композиції.

"З моїми картинами постійно щось відбувається - вони живуть своїм життям, незалежно від мене. 2011 року намалював картину "Привид із минулого". Для портрету мені позував 15-річний хлопчик, який після того трагічно загинув. За кілька днів після того на звороті картини почало проявлятися зображення зрілого чоловіка років 40-45", - розповів художник.

"А якось після закриття однієї із моїх виставок, зал опломбували і поставили кілька камер спостереження. Вранці розповідали, що вночі у залі почали літати якісь кулі — скляні, кришталеві і навіть мильні. Думаю, це якось пов'язано із тим, що на багатьох своїх полотнах малюю кулі. Але логічно пояснити цей випадок не можу. Це - якась містика", - додав він.

Також Сафронов розповів про те, як людей зцілювали намальовані ним ікони.

"Якось у родині знайомого народилася дитина з патологією. Я подарував йому одну із своїх ікон. Вони поставили її у дитячій кімнаті. Ікона почала мироточити і за 5 місяців хлопчик був повністю здоровим. Батьки дитини вважають, що так подіяла та ікону", - поділився Сафронов.

"У будинку, де живе мій друг музикант Юра Розум, чергує одна консьєржка. Вона ненавидить усіх друзів Юри, бо вони ходять до нього всю ніч. А мене просто обожнює. Завжди мило посміхається, щось хороше каже. Одного разу зупинила мене у під'їзді. Сказала: "На цьому тижні дізналася, що мій син вже другий рік ходить у секту сатаністів. Вчора ходила до батюшки. Він сказав, щоб у кімнаті сина поставила ікону Казанської Богоматері". Жінка стала переді мною на коліна і попросила, щоб я намалював цю ікону. Я погодився. Освятив і передав консьєржці. Наступного дня вона подзвонила: "Вчора поставила ікону в кімнаті сина. Вранці він сказав: "Мама, я був не правий. В мене були закриті очі. Я виходжу із секти. Від сьогодні вірю лише у Христа". Давати інтерв'ю та жінка відмовляється. Боїться, що зурочать", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Мої ікони зцілюють людей" - художник Нікас Сафронов показує у Києві 120 картин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі