пʼятниця, 06 грудня 2013 11:46

Художниця показала справжню провінційну розкіш - нова виставка в Києві
10

У столичній галереї "Боттега" відкрилася нова виставка робіт художниці Аліни Максименко.

Обравши епіграфом до свого проекту "Із приватного листування" слова Венедикта Єрофеєва із знаменитої поеми у прозі "Москва – Петушки" про гарну, але надто важку люстру художниця Аліна Максименко звертається до цього образу, як до символу провінційної розкоші та, власне, до своєрідного гімну провінційності. Тема експозиції так і звучить - "Із приватного листування".

Образи на картинах співзвучні їхній колористиці - від насичено-червоного до холодного, синього.

Авторка в анотації до своїх робіт пояснює: "Це присвята всім маленьким і великим провінційним містечкам з їхніми обрядами, претензіями і звичками, де центром Всесвіту була, є і буде розкішна люстра в головному театрі на головній площі. Гімн Твоїй провінційності. До захлинання долонь – як алея платанів на 1-ій лінії, як розкрита консервна банка – ці радісні схлипи захоплених мікрофонів – це захоплення, наївне і непідробне, як спалахи фотоапаратів. Це гімн нашій безглуздості – цій гірлянді з люстр: смішних, незграбних, здобутих із міських філармоній та будинків культури…"

Аліна Максименко живе і працює в Києві. Її роботи знаходяться у приватних та публічних колекціях України, Польщі, Італії, Німеччини, Іспанії, Франції, Великобританії, США.

Виставка відкрита до 14 грудня. Галерея "Боттега" знаходиться на вулиці Михайлівській, 22б.

Зараз ви читаєте новину «Художниця показала справжню провінційну розкіш - нова виставка в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі