пʼятниця, 29 листопада 2013 13:02

"Молочні хмари" - українська художниця показує в Києві незвичну керамічну скульптуру
7

У Щербенко Арт Центрі, що по вулиці Михайлівська, 22в, відкрили виставку робіт молодої української художниці Беати Корн. Свій персональний проект авторка назвала - "Молочні хмари".

"Молочні хмари" – спроба перетворення енергетичного потоку в матеріальний. Пояснює свій задум художниця так: "Причини й наслідки циклічного обміну речовин у природі – захоплюючий процес для власної міфологізації світу. Вода, що стає парою; хмара, яка потоками крапель спадає на землю; рослини, що випаровують вологу – складові одного ланцюга, який називається біосферою. Перетворення однієї енергії в іншу наштовхує на роздуми про безперервність живих процесів, де втручання людини – цілком даремне".

Беата Корн у 2001-го року закінчила Ужгородський коледж мистецтв. У 2003-му закінчила Львівську Національну Академію Мистецтв (відділення кераміки). Об'ємно-просторову пластику художниця виділила головним засобом у власній творчій системі. Це, як правило, твори декоративного характеру за формою. Іноді художниця навмисно робить акцент на зіставленні контрастних артефактів масової культури з традиційними техніками живопису.

Виставка триватиме до 14 грудня. Щербенко Арт Центр працює з вівторка по суботу.

Зараз ви читаєте новину «"Молочні хмари" - українська художниця показує в Києві незвичну керамічну скульптуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі