понеділок, 18 липня 2016 17:43

Мінкульт закликає бойкотувати Третьяковську галерею

Мінкульт закликає бойкотувати Третьяковську галерею

Міністерство культури України закликає до міжнародного бойкоту Третьяковської галереї в Москві через виставку Айвазовського. В числі експонатів експозиції присутні картини із зібрань Криму.

Про це повідомили IPnews.

"Україна закликає міжнародне співтовариство припинити співпрацю з російськими культурними інститутами, яким передаються нелегально вивезені з Криму об'єкти мистецтва", - прокоментували ситуацію в Міністерстві культури України.

Державна Третьяковська галерея в Москві 29 липня відкриє виставку, на якій будуть представлені близько сотні картин і п'ятидесяти малюнків Івана Айвазовського. Вона приурочена до святкування 200-ліття з дня народження художника.

Передбачаються виставити 38 експонатів з Феодосії, де Айвазовський народився. Культурні колекції Криму є частиною музейного фонду України. Переміщення шедеврів з Феодосії в Москву відбулося без дозволу української влади.

У Третьяковській галереї заявили, що експонати з Феодосії не затримаються там надовго і будуть повернуті до Криму відразу після закінчення виставки в листопаді 2016 року.

Міністерство культури Росії не побажало коментувати ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В національному реєстрі музеїв України 82 об'єкти Криму

Зараз ви читаєте новину «Мінкульт закликає бойкотувати Третьяковську галерею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі