понеділок, 22 вересня 2014 19:05

"Ми кодуємо і проектуємо майбутнє" - У закинутому цеху закрили "ГогольФест"
10

Фото: Ольга Каменєва

У заводському цеху закинутого Експериментально-механічного заводу на Видубичах гасне світло. Посередині споруджена двометрова сцена. Тут з 11 по 21 вересня тривав "ГогольФест". На його закриття грають перфоменс "Сни покинутої дороги". Режисер - Влад Троїцький, виконують гурт "ДахаБраха" і актори театру "Дах".

Ніна Гаренецька, Ірина Коваленко і Олена Цибульська в традиційних для гурту білих сукнях і високих чорних шапках, Марко Галаневич з акордеоном. Позаду сцени металеві риштовання. На них підіймаються актори в білих костюмах і довгих сукнях. Тримають білі валізи, клітку з птахами, ракетки для бадмінтону. Починають облаштовуватися, метушитися, грати в бадмінтон. На сцену проектують яскраві візерунки з 3D ефектом. Під час кожної композиції візуальні ефекти інакші. Час від часу риштовання закривають екраном. Одного разу, коли його піднімають - усі чоловіки виявляються у чорних трусах до колін. Поступово одягаються у військову форму й наприкінці композиції залишають сцену. Жінки вбираються в довгі чорні спідниці. Чорно-білі фотографії зображають закинуті села. В наступній композиції жінки вдягають чорні хустки й колишуть згортки-"немовлят". Перфоменс закінчується проекцією великого тризуба на сцену.

"Сни покинутої дороги" ставлять уже не перший рік. Його називають перфоменс-візитка ГогольFest. Та кожного разу спектакль виявляється актуальним.

"Це був пророчий спектакль. Ми кодуємо і проектуємо майбутнє", - каже про нього Влад Троїцький.

Зараз ви читаєте новину «"Ми кодуємо і проектуємо майбутнє" - У закинутому цеху закрили "ГогольФест"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі