понеділок, 12 вересня 2016 15:45

"Мел Гібсон всю душу вийняв. Піду, вип'ю" - критик про фільм "З міркувань совісті"

"Мел Гібсон всю душу вийняв. Піду, вип'ю" - критик про фільм "З міркувань совісті"

- Мел Гібсон всю душу вийняв. Піду, вип'ю, - ділиться враженнями від перегляду стрічки американського актора та режисера Мела Гібсона "З міркувань совісті" критик Андрій Алферов.

Фільм показали на 73-у Венеційському кінофестивалі.

- У центрі сюжету реальна історія, що відбувається у першій половині ХХ століття. Головний герой Десмонд Досс - перший серед військових у історії США, який відмовився брати до рук зброю з релігійних міркувань. За це чоловіка ледве не відправили до в'язниці. Вердикт змінили в останній момент - відправили на війну як медбрата. Під час битви за Окінаву врятував 75 поранених. Це був пекельний бій, де він отримав декілька поранень. Фільм про людину, яка навіть у найстрашніших обставинах не відмовляється від своєї позиції. Режисер поєднує неповторне авторське мислення і дотримання жанрового канону. Щоб підтвердити реальність показаного, він використав справжні фото Десмонда Досса та фрагментами інтерв'ю з ним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мел Гібсон вийшов на червону доріжку з молодою нареченою

- Терпіти не можу війну і зброю. Тому повністю схвалюю намір Барака Обами заборонити вільну торгівлю вогнепальною зброєю у США. Однак схиляюся перед воїнами, які дійсно заслужили поваги. Десмонд Досс був готовий пожертвувати своїм життям. На тлі постійного вбивства хотів робити щось протилежне, - заявив режисер Мел Гібсон на прес-конференції з нагоди прем'єри стрічки.

Фільм "З міркувань совісті" вийде у світовий прокат 3 листопада.
Нагадаємо, "Жінка, яка пішла" підкорила 73-й Венеційський кінофестиваль.

Зараз ви читаєте новину «"Мел Гібсон всю душу вийняв. Піду, вип'ю" - критик про фільм "З міркувань совісті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі