пʼятниця, 22 травня 2015 15:45

Мартін Скорсезе завершив зйомки нового фільму про релігію

Мартін Скорсезе завершив зйомки нового фільму про релігію

Відомий американський режисер Мартін Скорсезе завершив зйомки фільму "Мовчання" за однойменним романом видатного японського письменника Сюсаку Ендо. Про це повідомляє Variety.

Ще в 1992 році Скорсезе створив сценарій картини, але ніяк не міг приступити до реалізації проекту з різних причин. Одна з них полягала в тому, що продюсерам не вдавалося знайти гроші на фільм, який розглядався кіностудіями як "некомерційний і надмірно авторський".

Вийшов в 1966 році роман Сюсаку Ендо звертається до складної теми відносин між Богом і людиною і проблем небесного покарання за скоєні помилки. Його дія відбувається в 17 столітті, коли португальський священик-місіонер прибуває до Японії і під загрозою тортур відмовляється від своєї віри.

"Питання, порушені автором у романі, існують зі мною з раннього дитинства, так як я виховувався в католицькій родині і був занурений в релігію", - зауважив Скорсезе.

Зйомки картини проходили на Тайвані. Роль священика отця Феррейра виконав північноірландський актор Ліам Нісон. Бюджет фільму - $50 млн доларів.

Спочатку планувалося, що картина вийде в прокат в 2016 році. "Однак кінокомпанія Paramount Pictures, яка придбала права на її показ у США, хоче прискорити випуск фільму і орієнтується на листопад 2015 року", - повідомляє Variety.

Зараз ви читаєте новину «Мартін Скорсезе завершив зйомки нового фільму про релігію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі