вівторок, 30 червня 2015 16:54

"Мама зустрічала зі сльозами радості" - відбувся фінал конкурсу ідей для українських серіалів

"Мама зустрічала зі сльозами радості" - відбувся фінал конкурсу ідей для українських серіалів

27 червня стала відома трійка переможців пітчингу ідей серіалів від 1+1 медіа The Next Big Thing-2015. Фінал пітчингу відбувся у рамках фестивалю "Відкрита ніч – Дубль 18" на столичному Арт-причалі.

"Це вже п'ятий пітчинг від 1+1 медіа і щороку він приносить свої плоди: з багатьма переможцями минулих років ми активно співпрацюємо, кілька проектів вже успішно реалізували. Якщо говорити про The Next Big Thing-2015 - можу відзначити, що рівень робіт цього року дійсно набагато вище, що не може не радувати", - зазначила головний продюсер серіалів і фільмів каналу 1 + 1 Олена Васильєва.

Третє місце та грошову винагороду отримала команда Віталія Поволоцького за іронічний та веселий "ЖЕК". За сюжетом, головна героїня директор ЖЕКу - кар'єристка, яка абсолютно не розбирається у своїй роботі, оскільки випадково отримала цю посаду, але не зважаючи на це, продовжує вдавати з себе професіонала комунальної справи.

Друге місце завоювала ідея Наталки Гордій "Інша Міра" про 38-річну Міру, яка має абсолютний слух, і саме цей її талант, як і саму Міру, використовує її шеф, начальник спецпідрозділу СБУ.

Перше місце отримала ідея Тараса Босака "SOSедки" про життя завзятого холостяка Макса, прихильника "одноразових" відносин, який дуже цінує свій особистий простір. За сюжетом, його сестра тікає з власного весілля, прихопивши з собою двох подружок, і вони разом вселяється в його холостяцьку квартиру. "Чи зможе він їх позбутися або все таки життя з трьома сусідками змінить його ставлення до прекрасної статі?", - задаються питанням автори проекту.

Також журі було вирішено присудити Гран-прі конкурсу Юлії Троян за ідею "Любов через ENTER". Авторка є аматором, на телебаченні ніколи не працювала, водночас, є прототипом одного із персонажів серіалу. Ця історія розповідає про звичайного українського хлопця, який знаходить віддалену роботу в агентстві знайомств через Інтернет і листується з дівчиною від імені іноземця – перекладає його листи. В процесі хлопець-перекладач закохується. І тут іноземець виявляє бажання приїхати й познайомитися з дівчиною, а агентство доручає хлопцеві бути перекладачем на побаченні саме нашому герою. Що буде далі – українці побачать на екранах телевізорів, адже за цією ідеєю 1+1 медіа бере зобов'язання зняти серіал.

"До участі в конкурсі підштовхнув мене мій братик. Починаючи працювати над сценарієм, я зрозуміла, що мені це надзвичайно подобається, мені хочеться присвятити цій справі своє життя. Коли оголосили перше конкурсне місце, то у мене буквально "все впало", я думала, що для мене все закінчилося. Але коли оголосили Гран-прі, це було неймовірне море емоцій! Я навіть не змогла сказати ні слова. Емоції зашкалювали! Повернувшись додому, мене мама зустрічала зі сльозами радості. Ще коли ми були в дорозі, вона побачила мене в новинах і була шалено щаслива. Мама сказала, що нарешті зебра вже не смугаста, а стала альбіносом. Ще на вулиці мої діти відібрали у мене диплом і побігли всім показувати. А чоловік навіть вечерю сам приготував, чого ніколи не робив", - зазначила Юлія Троян.

Всього на конкурс надійшло близько 800 заявок, 595 відповідали вимогам конкурсу та були опубліковані на сайті. Цікаво, під час прийому робіт серед жанрів лідирували комедії, але фінальний підрахунок довів, що тонкі душевні переживання, любов і палкі пристрасті – найбільш хвилююча тема для українців. 20,65% надісланих на конкурс робіт – мелодрами. Комедії поступилися лише кількома відсотками – 17,58%. Третім за популярністю став фантастичний жанр: загадкові, страшні й казкові історії темою серіалів обрали 8,36% авторів. 

З усіма роботами учасників The Next Big Thing-2015 можна ознайомитись на сайті.

Зараз ви читаєте новину «"Мама зустрічала зі сльозами радості" - відбувся фінал конкурсу ідей для українських серіалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі