пʼятниця, 12 жовтня 2012 09:42

Мадонна присвятила пісню пораненій талібами дівчинці

Мадонна присвятила пісню пораненій талібами дівчинці
Фото: runyweb.com

Мадонна присвятила пісню "Human Nature" 14-річної правозахисниці з Пакистану Малалі Юсуфзаі під час концерту в Лос-Анджелесі, повідомляє сайт The Hollywood Reporter.

Шоу пройшло 10 жовтня в рамках туру на підтримку альбому MDNA. У ході представлення співачка оголосила 18-тисячному натовпу глядачів, що хотіла б "поговорити про серйозне". За її словами, історія Малали змусила її плакати: "14-річна школярка розповідала в блозі про свою школу. Талібан зупинив автобус, в якому вона їхала, і вистрілив в неї. Ви розумієте, наскільки це жахливо?" - звернулася співачка до залу.

Під схвальні вигуки публіки Мадонна прокричала: "Захистимо освіту! Захистимо жінок!". Трохи пізніше вона виконала стриптиз, і коли вона повернулася до залу спиною, глядачі побачили напис "Малала". "Ця пісня для тебе, Малала", - сказала Мадонна і заспівала композицію "Human Nature".

У вересні під час концерту у Вашингтоні на її спині був напис "Обама" - вона закликала фанатів голосувати за чинного президента на майбутніх виборах. Раніше 7 серпня глядачі в Москві побачили на тілі Мадонни напис "Pussy Riot". Зірка звернулася до залу і виступила на підтримку арештованих учасниць панк-групи: "Надя, Катя і Маша - я молюся за вашу свободу". Після цього вона наділа балаклаву і виконала композицію "Like a Virgin". Через десять днів після концерту Хамовницький суд засудив учасниць групи до двох років позбавлення волі за хуліганство, вчинене з мотивів релігійної ненависті: у лютому вони виконали у Храмі Христа Спасителя панк-молебень "Богородиця, Путіна прожени".

Малала Юсуфазі була поранена бойовиками Талібану 9 жовтня, кулі потрапили в шию і в голову. Дівчинка перебуває в госпіталі в Пешаварі, де їй зробили операцію, але вона поки не прийшла до тями. Представник угруповання заявив, що бойовики не залишать спроб убити її, якщо вона оговтається від поранень. Малала стала відома завдяки інтернет-щоденнику, який вона вела з 11 років. У блозі дівчинка розповідала про терор Талібану і активно пропагувала право жінок на Близькому Сході здобувати освіту.

Зараз ви читаєте новину «Мадонна присвятила пісню пораненій талібами дівчинці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі