Ексклюзиви
понеділок, 02 січня 2012 14:22

Львівська художниця стала лауреатом бієнале у Флоренції

Львівська художниця стала лауреатом бієнале у Флоренції

Львівська художниця Антоніна Денисюк стала лауреатом Спеціальної Міжнародної Премії імені Лоренцо Медичі на бієнале сучасного мистецтва у Флоренції (Італія).

Львів'янка була єдиною українською художницею, хто представив свої роботи на VII бієнале, в якому взяли участь 600 художників з 70 країн світу.

У Флоренцію Антоніна Денисюк привезла три свої живописи. Картини відзначило журі з 30 осіб спеціальною премією імені Лоренцо Медичі з-поміж 2000 мистецьких творів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4-річна художниця своїми картинами заробила майже 1 млн доларів

"Я дуже тішусь, бо набрала нового досвіду і спілкування, і розуміння. Мистецтво єдине, що може протистояти рутині й офіціозу. Без мистецтва немає розвитку держави і економіки. Мені приємно, що можна було показати себе на світовому рівні, це інше відчуття", – каже художниця.

Як відомо, Флорентійське бієнале відбувається з 1997 року раз у два роки у фортеці да Бассо. За рік до проведення конкурсу журі визначає його учасників.

Антоніна Денисюк, як і інші митці, виставляли свої роботи на виділених 3 квадратних метрах площі. 10 днів журі відбирало кращих з кращих. А художники спілкувались, знайомились, обговорювали тенденції сучасного мистецтва.

Зараз ви читаєте новину «Львівська художниця стала лауреатом бієнале у Флоренції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі