четвер, 30 червня 2016 18:53

Лубківський порадив, як вирішити проблему з Євробаченням

Лубківський порадив, як вирішити проблему з Євробаченням

"Рішення про місто, яке прийматиме Євробачення-2017, треба приймати негайно. Тобто сьогодні-завтра, а не протягом місяця". Так Маркіян Лубківський, колишній директор турніру Євро-2012, прокоментував заяву міністра культури Євгена Нищука про те, що в Україні немає арени, готової до проведення пісенного конкурсу Євробачення в 2017 році, пише "Левый берег".

"Немає часу шукати спонсорів або інвесторів. Єдиний більш-менш прийнятний варіант - київський Палац спорту - морально і функціонально застарів. Проводити Євробачення на відкритому стадіоні - безпрецедентно великий ризик, на який навряд чи хтось піде. Погода може внести суттєві корективи!

Тому наші стадіони не підходять. Добудувати арену - а таких недобудованих є дві у Києві, і по одній в Харкові, Дніпрі, Львові, Одесі та Донецьку - украй складно. З огляду на брак часу та коштів. Об'єкт треба не тільки добудувати, а й протестувати. Це у кращому випадку займає місяці 2-3: перевірити всі системи, навчити персонал, стюардів, залучити волонтерів.

За словами Лубківського, в Україні справді нема спортивної арени, яка могла б прийняти захід такого рівня.

Він назвав 4 варіанти вирішення проблеми.

- Проаналізувати, яка з арен у містах-претендентах готова найбільше і негайно почати її готувати в режимі 24/7;

- Проводити конкурс у київському Палаці спорту. Якось його підлатавши;

- Шукати варіанти оренди тимчасової спортивної арени;

- Відмовлятися від проведення.

Нагадаємо, наступного року Україна прийматиме пісенний конкурс Євробачення. Цьогоріч на ньому перемогла українська співачка Джамала із піснею "1944".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джамала стане новим тренером на "Голосі країни"

Зараз ви читаєте новину «Лубківський порадив, як вирішити проблему з Євробаченням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі