середа, 24 квітня 2013 22:56

Кужель дарувала Жадану та Лузіній весняні квіти
24

Фото: Фото: Андрій Шматов

Свою спільну книжку "Палата №7" Сергій Жадан і Лада Лузіна презентували не в "Книгарні Є", а дуже символічно - в музеї медицини. Запрошення на "жорстоке розчленування" тобто спробу безпристрасного аналізу" гості отримали на бланках для здачі аналізу. Випивку роздавали в медичних колбах, на закуску - гематоген і аскорбінки.

"Палата № 7" - це проект видавництва "Фоліо", який однією обкладинкою об'єднав тексти "чоловічого" Жадана і "жіночої" і жіночної Лузіної. Директор видавництва Олександр Красовицький зазначив, що таким чином намагалися, щоб автори обмінялися аудиторіями.

"Політик може або втратити електорат, або здобути. Письменники ж можуть обмінятися електоратом. От коли ви купуєте бізнес-ланч, ви ж з'їсте усі страви, бо заплатили за всі", - зазначив він.

- Ну да, адже ж продасться одразу дві частини, - пожартував письменник Андрій Кокотюха. Він не оминув цієї події, як і її учасників не оминули його жарти.

Лузіна з'явилась на презентації у всьому червоному, косу обплела навколо голови й прикрасила маками. Жадан - як завжди скромно у футболці. По черзі читали уривки зі своїх текстів, потім відповідали на питання гостей, яких зібралося не менше сотні.

"Мені здається, що у тебе негативні герої завжди дуже чесні й виглядають як позитивні. Ти навмисне це робиш?", - поцікавився Жадан у Лузіної.

"Ти правий. Тут у мене герой-бабій. Я люблю бабіїв, в них є щось від демократів. Вони усіх жінок люблять. Цей герой списаний з мого дідусі, який невідомо скільки разів був жонатим", - відповіла Лузіна. Також вона зазначила, що хотіла набагато відвертішу обкладинку для книжку, але Сергій не погодився. Назвали книжку так, бо хотіли в назву слово, яке не треба перекладати з української на російську - частина Лузіної написана російською. Були також варіанти "вода" й "трава".

Привітати авторів з народженням спільної літературної дитини прийшла найближча подруга Лади Наталія Могилевська, редактор "Бульвару"Дмитро Гордон, редактор порталу "Буквоїд" Микола Руденко, шоумен Дмитро Оськін, а політик Олександра Кужель подарувала письменникам по букету квітів.

Зараз ви читаєте новину «Кужель дарувала Жадану та Лузіній весняні квіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі