четвер, 10 жовтня 2013 14:14

Кримські депутати пропонують мусульманські свята зробити вихідними

Кримські депутати пропонують мусульманські свята зробити вихідними
Фото: ru.tsn.ua

Постійна комісія Верховної Ради Криму з міжнаціональних відносин виступили з ініціативою введення в автономії двох додаткових вихідних днів під час святкування мусульманських свят Ураза-Байрам і Курбан-Байрам. Про це "Вістям" повідомив голова комісії Енвер Абдураїмов.

За його словами, новації передбачають внесення змін до Кодексу законів про працю.

"Заплановані зміни будуть поширюватися тільки на жителів республіки. Причому, Ураза - Байрам і Курбан - Байрам будуть вихідними днями для всіх кримчан, незважаючи на національності та релігійну приналежність ", - запевнив Енвер Абдураїмов.

На його думку, введення в автономії додаткових вихідних виправдане тим, що в Криму проживають близько 85% мусульман України. Голова комісії зазначив, що внесення змін передбачає складну процедуру, і додаткові вихідні у жителів Криму можуть з'явитися, в кращому випадку, у наступному році.

Енвер Абдураїмов повідомив, що комісія з питань міжнаціональних відносин розробить проект, який направить до Центру законодавчих ініціатив кримського парламенту. Після проект мають винести на сесію Верховної Ради Криму, і тільки після цього його можна буде спрямувати безпосередньо в український парламент.

Зараз ви читаєте новину «Кримські депутати пропонують мусульманські свята зробити вихідними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути