четвер, 17 листопада 2016 16:35

Крадуть усі, бо Україна і украв - так ніби однокорінні, - Мирослав Кувалдін

Крадуть усі, бо Україна і украв - так ніби однокорінні, - Мирослав Кувалдін

Реґі-гурт "The ВЙО" виклав у мережі свій новий кліп на пісню "Нам пороблено".

"Крадуть усі, бо Україна і украв - так ніби однокорінні. Я саме через це у Стінга пісню взяв. Вдома ми, як на чужині", - співає в ній лідер колективу Мирослав Кувалдін.

Для "Нам пороблено" українці запозичили мелодію хіта 1988 року Englishman in New York (Англієць у Нью-Йорку) британського співака Стінга. У свій час він присвятив її письменникові нетрадиційної сексуальної орієнтації Квентіну Кріспі, з яким музикант познайомився на зйомках фільму "Наречена". Літератор якраз переїхав із Лондона до США. Вів зі Стінгом дружнє листування. Основна ідея пісні - "Будь самим собою незважаючи на те, що говорять інші".

Музиканти "The ВЙО" у своєму варіанті пісні бідкаються, що живуть наче не в Україні. По радіо не чують своїх пісень, у кав'ярнях не можуть замовити узвару. Але при тому залишаються самими собою, співаючи: "Когось дратує в іншій мові наше "ги" - мене це не обходить, ні".

Цього року групі "The ВЙО" виповнилося 25 років. Заснували її Мирослав Кувалдін і Сергій Підкаура в містечку Кобиляки на Полтавщині. 1995-го стали лауреатом фестивалю "Червона рута". Зараз музиканти живуть у Києві та на Львівщині. Періодично зустрічаються для роботи в студії та концертів. Зокрема благодійних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українцям не давали реалізуватися на своїй землі"

Зараз ви читаєте новину «Крадуть усі, бо Україна і украв - так ніби однокорінні, - Мирослав Кувалдін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі