середа, 23 квітня 2014 18:35

"Kozak System" заспіває на концерті солідарності поляків з Україною

"Kozak System" заспіває на концерті солідарності поляків з Україною
Концерт у Варшаві facebook.com

У четвер, 25 квітня, у Варшаві пройде концерт солідарності поляків з Україною. У столиці Польщі заспіває наша фолк-рок-група "Kozak System".

Іван Леньо, фронтмен: "Ми не словом, а ділом показуємо, що Україна — це Європа. Як музичний гурт, ми потрапляємо в обойму сучасних європейських команд і разом їздимо як на фестивалі, так і на різні акції, які покликані підняти свідомість людей.

Володимир Шерстюк, бас-гітарист: "Не секрет, що інформаційна війна Україною, якщо не програна, то ми перебуваємо на кілька кроків позаду. І такі заходи якнайкраще скорочують відстань".

На початку квітня у Варшаві пройшов концерт солідарності поляків з білорусами. Цього року його також присвятили Україні.

Володимир Шерстюк: "Цей концерт відбувся за ініціативи білоруської сторони, а також польської організації "Відкритий діалог", яка, зокрема, допомагала Майдану.

Іван Леньо: "Зараз ця організація відкрила у Варшаві музей Майдану. До речі, перший в Європі".

Володимир Шерстюк: "На концерті співали два білоруських гурти - "Amaroka" и "Ляпіс Трубєцкой". Від України виступили "Kozak System", а від Польщі "Maleo Reggae Rockers".

Концерт у центрі Варшави відвідали близько п'яти тисяч людей, зокрема було чимало українців та білорусів.

Іван Леньо: "Була дуже тепла атмосфера на концерті, прийшло багато людей. Біда єднає. У нас з білорусами та росіянами вона спільна. Диктаторські режими намагаються повністю поневолити народ і поновити імперію. Народ цього не хоче. Якщо він не хоче, то нічого не буде.

Але для цього потрібно прикласти дуже багато зусиль — не спати і усвідомлювати, що ніхто тобі не допоможе, крім самого себе. Загальна атмосфера братського єднання панувала на концерті. Було дуже тепло, навіть гаряче.

Дуже багато журналістів, зокрема білоруських, запитували про стан речей в Україні. Слава Богу, у них є вільні канали. Словом, програма у нас була доволі насичена".

Володимир Шерстюк: "До речі, вільні білоруські канали базуються якраз у Польщі і звідти ведуть своє мовлення через супутники та інтернет. У самій Білорусі їх немає".

Іван Леньо: "Білоруські журналісти запитували чи було важко на Майдані. Цікавилися також, чому ми підтримуємо Білорусь і чи можливий український сценарій в їх країні.

Поляки більше цікавилися подіями в Україні. Адже вони мають багато спотвореної інформації. Ми їм розповіли своє бачення ситуації. І чим більше ми їм дивимося прямо в очі, тим вони більше нам вірять. Правду треба говорити відкрито, не ховаючи очей. Мені видається, що ми, музиканти, єдині, кому там вірять. Митець, на відміну від політика, говорить не розумом, а серцем".

Додамо, що завтра на концерті заспівають такі гурти та виконавці як "Maleo Reggae Rockers", R.U.T.A., "Vienio", Tomek Lipiński, Robert Brylewski, "Taraka" та інші.

Зараз ви читаєте новину «"Kozak System" заспіває на концерті солідарності поляків з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі