пʼятниця, 14 червня 2013 13:28

"Кіно про секс для тих, хто сидить на "віагрі" - огляд кінопрем'єр 14 червня

Кадр з фільму "Велике весілля"
Кадр з фільму "Велике весілля"
Тим, хто вже доїхав до якогось курортного містечка і розпочав свою відпустку, буде доречно подивитись легкі голлівудські комедії "Велике весілля" і "Стажери". Тим, хто продовжує сидіти на роботі і все ще мріє про відпочинок – сподобаються "Воображаріум" і "Ілюзія обману". Адже ці стрічки суттєво розширюють простори фантазії. Окрім названих фільмів, на цьому тижні також виходить стрічка для хлопців-романтиків "Щось у повітрі" і екшн для "реальних" хлопців "Ефект колібрі".

Ілюзія обману

"Перше правило магії – завжди бути найрозумнішим хлопцем в кімнаті" - говорить молодий чарівник Майкл Атлас під час допиту в поліції.

Угруповання авантюристів, котрі називають себе "Четверо вершників" заробили непоганий авторитет на виконанні дуже складних трюків на цирковій арені. Та одного разу вони вирішують зробити глобальний фокус і пограбувати французький банк, знаходячись в США. Коли ж їх допитує поліція – вони зухвало насміхаються над захисниками закону, котрі й гадки не мають, як це можна було зробити. Однак "Четверо вершників" організували це пограбування не задля того, щоб збагатитись. Їх ціль полягала в тому, щоб повернути гроші вкладникам, яких раніше обманув цей французький банк. І це далеко не єдина інтрига сюжету.

"Переглядати цю стрічку дуже легко навіть коли сюжет топчеться на місці. Це така собі магічна версія "Одинадцяти друзів Оушена". Проте дана стрічка набагато слабша за згадану" - Variety.

Щось у повітрі

"Найбільш тендітна річ на землі між нами, небом чи небуттям – людське життя" - наставляє головного героя стрічки професор літератури.

Сюжет картини розгортається у 1971 році, коли на вулицях Парижу вирували мітинги і страйки. Влаштовували ці протести молоді пошановувачі ідей Троцького, Мао і Леніна. Під час численних сутичок з поліцією, правозахисники масово били протестуючих студентів, проте вони не відступали. Саме в такій атмосфері формується свідомість молодого художника Жіля. Він розривається між революцією, любов'ю до дівчини та творчістю.

"Це драма дорослішання, котра може похвалитись "смачною" операторською роботою, чудовим саундтреком і захоплюючими ідеями щодо важливості кінематографа в суспільному житті" - This is London.

Стажери

"Ви – стажери? Не заливайте, ви ж такі старі. Я думав, що ви боси…" - знайомиться з головними героями один зі стажерів компанії Google.

Сорокарічні хлопці Біл і Нік торгують наручними годинниками. Проте час не стоїть на місці і коли всі навколо починають користуватись мобілками – попит на годинники падає, і їх фірму закривають. Своїм "останнім шансом" вони вважають роботу в компанії Google. Незважаючи на те, що вони зовсім нічого не розуміють в комп'ютерах – їх все ж таки беруть на стажування. Протагоністи вдвічі молодші (і тупіші) за своїх конкурентів. Проте їм вдається знайти з ними спільну мову і виконати необхідні завдання, що, звичайно, супроводжується купою веселощів.

"Це одна з тих стрічок, які доять харизму своїх зірок, що виконують головні ролі. І відбувається це настільки довго – наскільки тільки можливо. Адже більш нічим цей фільм вразити не може" - Vulture.

Велике весілля

"Приємно усвідомлювати, що всі оточуючі тебе ненавидять" - говорить одна з героїнь стрічки, котра протягом усього сюжету з'ясовує стосунки з кожним зустрічним.

Якщо зазвичай шлюби укладаються на небесах, то у випадку з героями цієї стрічки – в самому пеклі. Вони розлучились більш ніж 20 років тому, але й подосі люто ненавидять один одного. Єдине, в чому вони погоджуються один з одним – те, що їх рішення одружитись було фатальною помилкою. Проте під час підготовки до весілля їх сина Джареда, їм доводиться зіграти роль люблячих батьків. Вдавати з себе закохану парочку їм вдається дуже й дуже непросто. Тим паче, коли вони дізнаються, хто саме стане їх невісткою.

"Спільний вік трьох акторів, котрі найбільше дуркують в цій стрічці – Роберта Де Ніро, Дайан Кітон і Сьюзен Сарадон – досягає 202 років. Тому "Велике весілля" - це кіно про секс, для тих, хто сидить на віагрі" - The Hollywood Reporter.

Воображаріум

"Твій сон – це твоє творіння" - говорить головному героєві один з привидів його феєричної фантазії.

У дитинстві кожен мріє потрапити в казкову країну, де збуваються абсолютно всі бажання. Саме про такого маленького хлопчика і йдеться в цій стрічці. Сніговики, що вміють розмовляти, коти, що літають, вражаючи краєвиди, які можна побачити, якщо просто відкрити двері власної кімнати – зі всього цього і складається світ забутих снів головного героя.

"Деякі сцени виглядають надумано, натомість постановка і робота оператора – просто вражають. Доречно тут звучить і музика Nightwish, яка дуже гармонійно сплелася з оригінальним саундтреком до стрічки" - Metal Hammer.

Ефект колібрі

"Говорять – ти людина сувора. Зовсім, як саме це місто" - характеризують протагоніста стрічки.

У центрі сюжету – колишній боєць, котрому багато разів доводилось ризикувати своїм життям заради того, щоб успішно виконати кримінальні завдання. Тепер він воліє зав'язати зі своїм минулим. Проте саме в цей момент він потрапляє в серце злочинного світу Лондона. Дуже скоро він перетворюється на такого собі "янгола помсти", котрий бореться за справедливість з вуличними покидьками. Таким чином він прагне змінити навколишній світ на краще.

"Незграбне поєднання соціальної драми та типового екшена зі Стетхемом виглядає дуже непереконливо" - Empire Magazine.

Зараз ви читаєте новину «"Кіно про секс для тих, хто сидить на "віагрі" - огляд кінопрем'єр 14 червня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua