четвер, 25 травня 2006 10:05

Картину мексиканської художниці Кало продали на аукціоні за 5,6 млн доларів

Автопортрет "Коріння" ("Raices") видатної мексиканської художниці Фріди Кало продали за $5,6 млн на аукціоні Sotheby"s у Нью- Йорку. Це на $500 тис. менше абсолютного рекорду ціни картини, написаної жінкою-художницею. Спочатку експерти оцінили картину в $7 мільйонів.

Раніше рекорд вартості картин самої Кало належав її іншому автопортрету 1929 року, який був проданий в 2000 році за $4,9 млн (при оцінці в $3-3,8 млн).

Автопортрет "Коріння" був написаний Кало маслом на папері в 1943 році після другого одруженння з Дієго Рівера. Сорокові роки вважаються періодом творчого розквіту художниці.

Картина "Коріння" виставлялася в 2005 році в лондонській галереї "Tate" в рамках персональної виставки художниці. Ця експозиція стала однією з найуспішніших за всю історію галереї - її відвідали 370 тис. чоловік.

Ще за життя Фріда Кало стала легендарною фігурою в Мексиці, а після смерті її популярність стрімко виросла як в рідній країні, так і в світі.

Експерти вважають, що такий гучний посмертний успіх художниці пояснюється не тільки високими достоїнствами її художніх робіт, але і її яскравим життям.

Багаторічний роман з Дієго Рівера, опозиційна політична діяльність, захопленість народною творчістю і живописом, літературою, довга хвороба після автокатастрофи, - лише деякі епізоди з життя Фріди Кало, повідомляє Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Картину мексиканської художниці Кало продали на аукціоні за 5,6 млн доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі