понеділок, 30 січня 2012 11:48

Картину Гітлера "Нічне море" продали за 32 тисячі євро

Картина Адольфа Гітлера "Нічне море" в неділю, 29 січня, продана з аукціону в Словаччині за 32 тисячі євро. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на аукціонний дім Darte.

Експерти оцінили роботу диктатора в 25 тисяч євро, а стартова ціна за неї на закритих VIP-торгах склала 10 тисяч євро. На цьому ж аукціоні Darte має намір продати картину Пабло Пікассо, вартість якої оцінюється в 15 мільйонів євро.

Пейзаж Гітлера 1913 виставила на торги сім'я неназваного словацького художника. Можливо, він особисто зустрічався з Гітлером у Відні в той період, коли майбутній фюрер намагався реалізувати себе у творчості, припустив власник Darte Ярослав Крайнак. Він додав, що сприймає Гітлера в 1913 році "як художника, який не знав, що з ним станеться в наступні десятиліття".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За картини Гітлера віддали $140 тисяч

У 2011 році словацький аукціонний дім продав ще одну картину Гітлера з колекції тієї ж сім'ї: робота "Таємна зустріч" пішла з молотка за 10,2 тисячі доларів.

Адольф Гітлер з дитинства був захоплений образотворчим мистецтвом, в юності він навіть працював художником. В кінці 1900-х років він безуспішно намагався вступити у Віденську художню академію. Кинувши невдалі спроби, Гітлер відправився добровольцем на Першу світову війну, після чого вирішив спробувати себе на політичній ниві.

Зараз ви читаєте новину «Картину Гітлера "Нічне море" продали за 32 тисячі євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі